Hastaya uzay terapi sistemi!

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde nörolojik rahatsızlığı bulunan hastaların tedavisi için uzay terapi sistemi kullanılıyor.

Haberler 29.03.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopide özel bir rehabilitasyon merkezinde uzay terapi sistemiyle nörolojik rahatszl bulunan hastalarn tedavisi yaplyor. Kafes sistemi de denilen uzay terapide, sistem, ön ve alt cephesi açk, dier ksmlar kapal olan ve demir ray ile halatlardan oluan bir mekanizmadan oluuyor. Kou band ve yükseklik torbas da bulunan sistem, tüm ya grubundaki hastalarn tedavisinde kullanlyor. Sistemle, bedensel engelli hastalarn düme korkusunun da önüne geçilerek, iyileme sürecine katk salanyor.

Sistemi kullanan Furkan Düzgün (8), daha önce yürüme konusunda yaad korkuyu uzay sistemi sayesinde atlatt. Rayl sisteme halatlar ile balanan Furkan, küçük admlar atarak ayaklarn hareket ettirmeyi baard. Önüne konulan futbol topuna ayayla dokunan ve durduu yerde kendisini yukar doru çekerek zplayan Furkan, artk kendi bana korkmadan birçok hareketi sistem sayesinde yapabiliyor.

UZAY TERAP SSTEM

Rehabilitasyon merkezinde görev yapan fizyoterapist Derya Atar, Furkan ile daha önce tedaviye baladmzda sfr durumdayd. Ayakta durma dengesi yoktu. Destekli bir ekilde ayakta duramyordu. Oturma dengesi yoktu. Kafes sistemine baladmzdan beri oturma dengesini saladk. Ayakta durma korkularn yendik. Tedavimiz gayet iyi durumda ilerliyor. Ayrca Furkann buraya gelmesini daha istekli bir ekilde saladk diye konutu.

Uzay sistemi hakknda bilgi veren fizyoterapist Delil Kocakaplan ise Kafes sistemini daha çok nörolojik problemi olan çocuklarda, destek eitim olarak kullanyoruz. çocuklarmzn ayakta durma becerilerini gelitirmek, dengelerini gelitirmek, yürümelerine destek olmak, düme problemlerini engellemek, özgüven kazandrmak çok güzel, yardmc bir cihazdr. Tedavilerimiz daha çok oyun havasnda geçtii için çocuklarn tedaviye daha çok katlmasn salyor dedi.

Ana Sayfaya Git