Havalar soğudu vitamin deposu meyvelere ilgi arttı

Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan Şanlıurfa’da havalar soğumaya başlayınca vatandaşlar C vitamini deposu olan meyvelere yöneldi.

Haberler 23.08.2021 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin en scak illerinin banda gelen anlurfada havalarn soumaya balamasyla birlikte vatandalar, C vitamini yönünden zengin olan meyvelere yöneldi. Pazara giderek souk algnl ve gribe kar doal çözüm yollar arayan vatandalar, en çok portakal, mandalina, kivi ve limonu tercih etti.

anlurfada görev yapan Doktor Mahmut Demir, vitamin yönünden zengin meyvelerin tercih edilmesi tavsiyesinde bulunarak, Daha çok salkl beslenmemiz, dengeli beslenmemiz için takviye amaçl vitamin yönünden zengin gdalardan almay planlyorum. Meyvelerden mandalina, portakal alacam. Bunlar C vitamini yönünden zengin. Bununla birlikte krmz ve mor meyvelerde de bol miktarda C vitamini var. u an dengeli ve salkl beslenme için krmz ve mor meyveleri öneriyorum dedi.

Pazarda meyve satan smail Önge ise, Yaklak 5 yldr Karadeniz kivisi satyorum. Karadeniz kivisi gribe kar en etkili C vitaminidir. Karadeniz kivisi ve ran kivisi var. Bunlar kartrmamak gerekiyor. u an sattmz Karadeniz kivisi. Herkese öneririz. Gribe birebir, güzel bir kividir ifadelerini kulland.

Salk sektöründe çalan Meliha Acar da, Her zaman aldm meyveler ve gerçekten kaliteli. Korona virüs ve gribe kar insanlarmzn bol bol meyve tüketmeleri gerekiyor. Özellikle C vitamini barndran meyveler u an tam mevsimi olduu için tüketilmelidir. Mandalina, limon, portakal tüketilmelidir. Öksürük için özellikle nar tüketilmelidir. Akcierleri çok temizliyor. Elma iyi bir vitamindir, her zaman tüketilmesi gerekir, gribe de çok faydal. Bildiimiz gibi k mevsiminde C vitamini salk için bal bana büyük bir etki oluturuyor diye konutu.

Pazarc esnaf ise narenciye ürünlerinin bu dönemde en çok tercih edilen ürünler olduunu vurgulad.

Ana Sayfaya Git