Hayat kurtaranların kış mesaisi başladı

Kışın yoğun kar yağışının yaşandığı iller arasında bulunan Van'da, yolu kapanan yerleşim birimlerindeki hastaların hastaneye ulaştırılmasında büyük çaba sarf eden 112 Acil sağlık ekipleri, sezon öncesi araçların bakım ve onarımını tamamladı.

Haberler 13.12.2016 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

32 Acil Salk stasyonunda 76 tam donanml araç ve 430 personelle acil salk hizmetinin verildii kentte, ekipler, kar yann youn olduu yerleim yerlerindeki hastalara acil salk hizmeti götürmek için çaba sarf ediyor.

l Salk Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, gazetecilere yapt açklamada, k hazrlklar kapsamnda tam donanml araçlarnn bakmlarnn yapldn söyledi.

Klasik, dört sedyeli, paletli ve kar küreyici ambulanslarla en ücra mahallelerdeki hastaya bile ulatklarn ifade eden Yanmaz, ambulans helikopter ve kar motorlarnn da hastaya ulamada önemli kolaylk saladn anlatt.

Acil durumlara kar salk ekiplerinin 24 saat hazr bekletildiini ifade eden Yanmaz, sözlerini öyle sürdürdü:

Geçen k, Geva ilçemizde ç tehlikesi nedeniyle klasik ve paletli ambulanslarmzla ulaamadmz bir hastamza kar motoruyla 38 saatlik bir çalmann ardndan ulatk. Hastamz hastaneye götürüp salna kavumasn saladk. Bu yl da k hazrlklar kapsamndaki çalmalarmz tamamladk. Araçlarn bakm ve onarmlar gerçekletirildi. Alnmas gereken tüm tedbirler alnd. nallah bu k vatandalarmza kesintisiz ve kaliteli bir acil salk hizmeti sunacaz.

2016nn dokuz aylk bölümünde ekiplerin 2 milyon çarya cevap verdiini ve 48 bin vatandaa ambulans ve dier araçlarla ulaldn belirten Yanmaz, 112 Komuta Kontrol Merkezinde 60 personelle hastalara hizmet sunduklarn belirtti.

- hbarlarn yüzde 97si aslsz

Özellikle k aylarnda aldklar aslsz çarlarn çalmalarn olumsuz etkilediini belirten Yanmaz, ihbarlarn yüzde 97sinin aslsz olduunu ve 112 çar Merkezini gereksiz yere megul ettiini söyledi.

Aslsz çarlarn olumsuz geri yansmalarnn olduuna dikkati çeken Yanmaz, öyle devam etti:

Vatandalarn daha duyarl ve dikkatli bir bilinç sergilemesini bekliyoruz. Bu konuda bize yardmc olmalarn istiyoruz. Amacmz acil salk hizmeti ihtiyac olan her vatandamza ivedi ekilde ulap salna kavumasn salamaktr. Aslsz çarlarn önüne geçmek için birtakm çalmalar yürütüyoruz. Arkadalarmz, hatt gereksiz megul edenlerin numaralarn belirleyerek adli ve idari ilemlerini hassasiyetle takip ediyor. Bayramzn dalgaland her yerde, kesintisiz, ulalabilir ve kaliteli bir salk hizmeti sunma çabas içindeyiz.

Özellikle k aylarnda ev ya da mahalle yolunu açtrmak için 112 hattn megul eden vatandalar olduunu dile getiren Yanmaz, bunun acil salk hizmetini engellediini belirtti.

112 personeli Eray Karavan da zor artlara ramen ellerindeki araçlar profesyonelce kullanarak, vatandalara acil salk hizmeti sunduklarn söyledi.

Bölgede tüm yerleim birimlerdeki vatandalara ulaabildiklerini söyleyen Karavan, vatandalar için ellerindeki tüm imkanlarn seferber ettiklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git