Hayata dönüş

Van'da, 36 haftalık hamileyken fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve bebeği ile birlikte kalplerinin durduğu tespit edilen anneye sezaryenle doğum yaptırıldı.

Haberler 24.07.2020 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

VAN - Vanda, 36 haftalk hamileyken hem kendi hem de bebeinin kalbi duran Semra Esen, Van Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesindeki 6 brantan uzman doktorun müdahalesiyle salkl bir ekilde çocuunu kucana almann mutluluunu yaad.

Vann Edremit ilçesine bal çiçekli Mahallesinde yaayan kalp hastas 28 yandaki Semra Esen, 36 haftalk hamileyken fenalat.

Ambulansla Van Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesi Acil Servisine kaldrlan anne ile karnndaki bebeinin, kalplerinin durduu tespit edildi.

Bunun üzerine, acil servis ortamnda 6 brantan doktor, anne ve bebein hayata tutunmas için cansiperane bir mücadele ortaya koydu.

Anneye sezaryenle doum yaptran doktorlar, anne ve bebei kalp masajyla hayata döndürdü. Daha sonra rahim alma operasyonu gerçekletiren doktorlar, iki hastann da tamamen salna kavumas için mücadele etti.

14 gün süren youn bakm tedavisinin ardndan normal servise alnan annenin, uruna ölümü göze ald bebeine kavuma annda yaad mutluluk, hem ailesinin hem de doktorlarnn gözlerini yaartt.

çok büyük bir mucize yaadk

Kadn Hastalklar Doum Uzman Doktor Erhan Hanlgil,, acile servise getirilen hasta için tüm doktorlarn seferber olduunu söyledi.

Kalbi duran annenin karnndaki bebei hzlca çkardklarn, ikisini de kalp masaj uygulayarak hayata döndürdüklerini anlatan Hanlgil, unlar kaydetti:

Annenin rahim operasyonunu tamamladktan sonra kalp ve damar cerrahisine teslim ettik. Orada kalp replasman oldu. u an anne ve bebei yayor. çok büyük bir mucize yaadk. çok hzl bir ekilde müdahale etmemiz, dört dakikadan ksa sürede bebei çkarmamz, çok büyük bir olay. Hep beraber bu ie büyük bir emek verdik. Bu durumdaki anne ve bebeinin yaama ans çok azdr. O yüzden mucize diyoruz. Anne ve bebeinin yaadn görünce gözyalarm tutamadm. Her gün onlar ziyaret ediyorum. Salk durumlar gayet iyi. Bu da bizi mutlu ediyor.

çürüyen kalp kapakçn deitirdik

Kalp ve Damar Cerrah Murat Sezgin de annenin kalbinin çalmasnn ardndan hzlca ameliyata aldklarn ve tüm risklere ramen çürümü eski kalp kapakçn çkarp yerine yeni bir kalp kapakç yerletirdiklerini belirtti.

Youn bakm sürecinde hastayla yakndan ilgilendiklerini aktaran Sezgin, hastann tüm riskleri atlattn ve yava yava salna kavutuunu dile getirdi.

Bahekim Yardmcs Remzi Sarkaya da Kovid-19 salgn sürecine ramen, tüm salk hizmetlerini eksiksiz olarak vatandaa sunduklarn anlatt.

Tüm branlardaki doktorlarn müdahalesiyle hayata tutunan anne ve bebeinin, kendilerine moral kayna olduunu belirten Sarkaya, çok organize ve yerinde müdahalelerle anne ve bebeinin yaamas bizim için mutluluk verici. Bu pandemi sürecinde bize moral oldu. Bu nedenle tüm ekibimizi kutluyorum. dedi.

Dördüncü çocuunu kucana almann mutluluunu yaayan anne Esen ise Gerçekten bir mucizeyi yaadk. Doktorlarn anlattna göre zor bir süreç atlattk. Bebeimi kucama almam nasip oldu. Ben de bebeim de hayata döndük. çok mutlu ve heyecanlym. Allah tüm doktorlardan raz olsun. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git