Hazır yoğurt için dikkat çeken iddia

Dr. Yavuz Dizdar, son dönemde artan kanser vakalarında endüstriyel yoğurdun etkisinin ilk sırada olduğunu söyledi.

Haberler 06.04.2017 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dr. Dizdar, kanser hastalnn her geçen gün artn belirterek, Etrafmzda her gün birisine kanser tehisi konulduunu duyuyoruz. Uzmanlar, kanserdeki bu kadar youn bir art yalnzca sigara, alkol ve obezite ile açklamann mümkün olmadn düünüyor. Beslenme açsndan da birbirinden çok farkl sosyal statüdeki insanlarda da kanser görülüyor. Hayatnzdan çkarn diyebileceiniz neler var diye sorarsanz bilim adamlar olarak geçtiimiz yllarda bunu çok tarttk. Birinci srada olan yourt hala ilk sradaki yerini koruyor. Bizim ülkemizde yourt, dier ülkelere göre açk ara daha çok tüketilen bir üründür. Yourt, beslenmeden öte insan vücudunun dengesinin korunmas açsndan da çok önemlidir dedi.

ENDÜSTRYEL YOURTTAN UZAK DURULMALI

Endüstriyel yourtun yapay bir ürün olduunu ileri süren Dr. Dizdar, sözlerini öyle sürdürdü:

Dolapta bekleyen yourdu haftalar boyunca üstten yemeye devam etseniz bir ey olmuyor. Bunu ben defalarca test etmi biri olarak biliyorum. Biraz dikkat eden herkesin de bildiini düünüyorum. Bir ürün bu kadar çok tüketiliyorsa, bu kadar derin bir deiime gitti ise sorun var demektir. Bir gdann bozulma biçiminin dönümü olmas, ekimenin ötesinde küflenmeyi bile atlyor olmas, içerikte çok fazla deiiklik yapldn gösterir. Kimse kusura bakmasn. Bunlar yourt deil. Bu yourt yöntemi bilinçli bir ekilde Türkiyeye dayatlyor. Bu güçler, yourda ilikin Türkiyedeki yasal teblileri bile deitirdi.

Kendisinin bu konuda eletirileri gündeme getirdiinde baz endüstriyel yourt üreticilerinden, Hocam size bozulmayan yourt verdik daha ne istiyorsunuz diyenlerin olduunu dile getirdi.

Ana Sayfaya Git