Hekimlere özel ücret!

Kamuda nitelikli işler yapan hekimlere özel ücret Sağlık Bakanı Ahmet Demircan: "Özellikli sağlık hizmeti veren hekimlerin döner sermaye tavan ücretlerini beş kat artıracağız. Bu düzenlemeyle, nitelikli sağlık hizmeti veren hekimlerin kamudan özel sektöre ve hatta yurt dışına gidişini önlemiş olacağız" "Yüksek teknoloji gerektiren ve riskli cerrahi operasyonların kamu ve üniversite hastanelerinde daha fazla yapılmasını teşvik etmek istiyoruz"

Haberler 09.07.2018 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl, kamu ve üniversite hastanelerinde yüksek teknoloji gerektiren, riskli ve özellikli tedavi ve cerrahi operasyonlar baaryla gerçekletiren hekimlerin döner sermaye tavan ücretlerini ilk etapta be kat artracak.

Salk Bakanl ve Maliye Bakanl arasnda döner sermaye ücretlerinin yeniden düzenlenmesi için çalma balatld.

çalmann bir sonraki admnda ise döner sermaye tavan ücretinin 10 kata kadar yükseltilmesi hedefleniyor. Döner sermaye tavan ücretlerinde deiiklik öngören çalma, özellikli salk hizmeti veren hekimlerin, birlikte çaltklar salk personelinin döner sermaye ücretlerinin artrlmasn da öngörüyor.

Maliye Bakanl ile varlan mutabakat çerçevesinde, Salk Bakanl Müstear Prof. Dr. Eyüp Gümü tarafndan yürütülen çalmalarn 15 gün içinde tamamlanmas ve döner sermaye yönetmeliinin deiiklik yaplarak yeniden yaymlanmas öngörülüyor.

Salk Bakan Ahmet Demircan, döner sermaye ücretlerine ilikin düzenleme hakknda AA muhabirine yapt açklamada, çalmann her iki bakanlk arasnda müstearlar ve teknik ekipler tarafndan yürütüldüünü belirterek, çalma kapsamnda nitelikli iler yapan akredite hekimlerin 18 bin lira düzeyinde olan döner sermaye tavan ücretlerinin ilk etapta 5 kat artrlacan kaydetti. Demircan, unlar söyledi:

Bilim kurullar, özellikli tedavi yöntemlerini ve bunlarn hangi hastanelerde gerçekletirileceini belirleyecek ve ilan edecek. Özellikli salk hizmeti veren hekimlerin döner sermaye tavan ücretlerini be kat artracaz. Bu düzenlemeyle, nitelikli salk hizmeti veren hekimlerin kamudan özel sektöre ve hatta yurt dna gidiini önlemi olacaz. Kamuda az yaplmakta olan yüksek teknolojili ve riskli operasyonlarn yaplmasn tevik etmek istiyoruz.

Hekimlerin kamuda çalmasnn önü açlacak

Yeterlilii kantlanm hekimlerin çalmalar üzerinden deerlendirilerek isim isim ilan edileceini bildiren Demircan, öyle devam etti:

Belirlenen hastanelerde, belirlenen akredite hekimler, özellikli salk hizmeti kapsamnda operasyonlar yaptklarnda, 18 bin lira civarnda olan döner sermaye tavan ücretini, be kat artrlm olarak alacaklar. Az sayda, düük volümlü, özellikli salk hizmetlerini veren akredite hekimlerimizi kamuda tutmak istiyoruz. Hatta üniversitelerden ve dardan 1 yllk sözlemeler yapmak sureti ile nitelikli hekimlerin kamuda hizmet vermesinin önünü açyoruz. Özellikli salk hizmetlerini de her hastanede deil, 4. kategori olarak nitelendirdiimiz belirlenmi eitim aratrma ve ehir hastanelerinde vereceiz. Bu hastanelerde younlama ve özellikli salk hizmetlerinin volümünü artrmak istiyoruz.

Ana Sayfaya Git