Hemoroitte utanmanın bedeli, ciddi sağlık sorunları

HEMOROİT hastalarının utandığı için hekime geç başvurmasının tedaviyi geciktirdiği gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı kaydedildi.

Haberler 05.06.2018 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genel Cerrahi Uzman Opr. Dr. Mehmet Ufuk enköylü, 50 yana kadar her iki insandan birinin hemoroit sorunu yaadn belirtti. Hastaln anüs çevresindeki damar yastkçklarnn sarkmasyla olutuunu kaydeden Dr. enköylü, hastaln iç ve d olmak üzere iki ekilde incelendiini ifade etti. ç hemoroitlerin karn basncna bal olutuunu vurgulayan Dr. enköylü, kronik kabzlk, tuvalette uzun süreli oturma, hareketsiz yaam, hamilelik ve kanser gibi etkenlerin iç hemoroidi tetiklediini kaydetti. Dr. Mehmet Ufuk enköylü, hemoroidin 4üncü evresinde ameliyatn kaçnlmaz olduunu aktard.

KANI GÖREN DOKTORA KOUYOR

ç hemoroidin dklama srasnda kanamayla ilk belirtisini gösterdiini anlatan Dr. enköylü, kanamay gören hastalarn panik halinde hekime bavurduunu söyledi. Uzun süreli oturmalara bal olarak oluan d hemoroidin ise arl seyrettiini belirten Opr. Dr. enköylü, Memelere kan oturursa hasta yürüyemez, oturamaz, uyuyamaz ve acil müdahale gerekir dedi. Hemoroit ile kolon kanseri arasnda direkt bir iliki olmadn vurgulayan Dr. enköylü, kaln barsak kanserinin yol açt kabzln hemoroide neden olduunu söyledi.

ARISIZ, ACISIZ 1 GÜNDE HEMORODDEN KURTULMAK MÜMKÜN

Beslenmenin önemli olduu, özellikle posal beslenmeye dikkat edilmesi gerektii uyarsnda bulunan Dr. enköylü, evre 1 ve 2 hemoroitlerin ameliyat olmadan scak su tamponu gibi yöntemlerle tedavi edildiini söyledi. 3 ve 4üncü evrede ise cerrahi müdahalenin kaçnlmaz olduunu anlatan Dr. enköylü, cerrahi operasyonlar arasnda da konforuna göre farkl yöntemler olduunu söyledi. Tedavi amaçl kullanlan ve cerrahi operasyon kabul edilmeyen lazerin konfor açsndan çok tercih edildiini belirten Dr. enköylü, Lazer utlamalar yaparak hemoroit pakesini büzütürüyoruz. Hasta birkaç saat dinlenip ayn gün içinde hiçbir ey olmam gibi evine ya da iine gidebilir. Bir hafta içerisinde kendiliinden sönüyor. Hastalar bir daha da bu konuda bir sorun yaamyor. Hemoroitte yüzde 100 çözüm olmaz ama çok ender nüksederse tekrardan bir lazer utlamas ile söndürülebilir dedi.

UTANMA DUYGUSU HEMOROD TEDAVSN GECKTRYOR

Genel Cerrahi Uzman Opr. Dr. Mehmet Ufuk enköylü, hastaln geç tehisi ve tedaviye geç balamann olumsuz yönlerini de sralad. Sralama içerisinde en bata yer alann utanma duygusu olduunu aktaran Dr. enköylü, Hastalar utand için gelmiyor. O bölgeye cerrahi müdahale uygulandnda hasta tuvalete her gittiinde ac çekiyor. Bu nedenle tedavide geç kalnyor dedi.

Ana Sayfaya Git