Hepatit C ilaçlarının Kovid-19 tedavisinde potansiyel adaylar olduğu belirlendi

Hepatit C tedavisinde kullanılan birçok ilaç, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı kullanılabilecek potansiyel adaylar olarak tanımlandı.

Haberler 05.05.2020 - 23:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Financial Expressin haberine göre, Johannes Gutenberg Üniversitesi Mainzde (JGU) görevli bilim insanlar, süper bilgisayar MOGON IIyi kullanarak açk veri tabanlarnda yeni tip koronavirüs, yani SARS-CoV-2nin belli bal proteinlerine balanan 42 bin farkl içeriin yöntemlerini inceledi.

Bilgisayar simülasyonlarnn hesaplar dorultusunda hepatit C ilac içerikleri simeprevir, paritaprevir, grazoprevir ve velpatasvirin, SARS-CoV-2yi çok güçlü balama eilimine sahip olduklar, dolaysyla enfeksiyonu engelleyebilecekleri bulgusu elde edildi. ki ay süresince 30 milyardan fazla tekil hesaplama yapld belirtildi.

POTANSYEL ADAYLAR

Sonuçlar Dünya Salk Örgütü Bülteninde yaynlanan aratrmaya liderlik eden Profesör Thomas Efferth, bu bilgisayar simülasyonunun yllardr moleküler kenetleme için kullanldn aktard. Bildikleri kadaryla bu yöntemle yeni tip koronavirüsü aratran ilk ekip olduklarn belirten Efferth, Birçok onaylanm hepatit C ilacnn tedavi için umut verici adaylar olduunu bulmamz harika haber. deerlendirmesini yapt.

Thomas Efferth, bulgularnn, SARS-CoV-2 ve hepatit C virüslerinin ayn türden, bir dier deyile tek iplikçikli RNA virüsü olduu gerçeiyle desteklendiini sözlerine ekledi.

Uzmanlar, Asyada çeitli hastalklarda kullanlan Japon hanmelinin doal içeriinin, yeni tip koronavirüse kar bir dier güçlü aday olabileceini de ifade etti.

Efferth, bundan sonraki süreçte bulgularnn laboratuvar deneyleri ve klinik çalmalarla test edilmesi gerektiini söyledi.

Ana Sayfaya Git