Her sabah evden çıkmadan önce dişlerini kontrol edin

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, okul çağı çocuklarını çürükten korumak için anne-babaların her sabah evden çıkmadan önce çocuklarının dişlerini kontrol etmesi gerektiği konusunda uyardı. Ayrıca çocukların çantalarında minik bir diş fırçası ve macundan oluşan diş temizlik seti taşımaları gerektiğini de vurguladı.

Haberler 19.09.2017 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okullarn açlmas ile birlikte günün 7-8 saatini darda geçiren, bir veya birden fazla ana-ara öünü ev dnda tüketen çocuklarn dilerinde çürük riski de artyor. çocuunuzun beslenme alkanlklarnda yapacanz birkaç küçük deiiklikle, onlar di çürüklerinden koruyabilirsiniz.

çANTASINDA ELMA VEYA PEYNR BULUNSUN

Di Hekimi Pertev Kökdemir, çocuunuzun beslenme çantasna salkl attrmalklar koymanz gerektii konusunda bilgi verdi: Yaplan aratrmalar yemekten hemen sonra yenilen peynir ve elmann, az ortamndaki asit düzeyini azalttn ve bu sayede çürük oluumunu engellediini gösteriyor. çocuunuzun beslenme çantasna peynir ve elma koymay ihmal etmeyin. çocuklar, meyveleri kabuklu ekilde srarak tüketmeye altrn. Ara öünlerde tüketilecek olan peynir veya kabuklu meyve çocuklarn dilerinin doal olarak temizlenmesini salar.

OKULDA DLERN FIRçALAMIYORSA AZINI çALKALASIN

Di Hekimi Pertev Kökdemir; çocuunuzun çantasna mutlaka di frças ve macunu koyun. Okulda di frçalamaya scak bakmyorsa, o zaman yemek sonrasnda su içmesini veya azn çalkalamasn öütleyin.

TEMZ YÜZEYDE BAKTER BRKMES DAHA ZORDUR

Kökdemir; Ayrca çocuk kahvaltsn ister evde ister okulda yapsn evden çkmadan önce mutlaka dilerini frçalasn. Temiz di yüzeylerinde bakteri ve plak birikmesi çok daha zor olur diyerek anne-babalar evden çkmadan önce mutlaka çocuklarnn di kontrollerini yapmalar gerektii konusunda uyard.

Ana Sayfaya Git