Hindistan cevizi sütünün faydaları nelerdir, nasıl yapılır?

Kremsi dokusu ve hafif doğal tatlılığı ile Hindistan cevizi sütü sağlık açısından oldukça faydalı ve lezzetli bir içecektir. Genellikle Hindistan cevizi suyu ile karıştırılan Hindistan cevizi sütü aslında çok farklıdır.

Haberler 24.06.2018 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hindistan cevizi sütünün beslenmemiz üzerindeki en büyük etkisi vücudun baklk savunmasn oluturmak ve hastal önlemek için kullanlmasdr. Hindistan cevizi sütü genellikle bir mucize sv olarak kabul edilir. Hindistan cevizi sütü, akrabalar ile birlikte hindistancevizi ya ve hindistan cevizi suyu dünyann en salkl gdalar arasndadr.

Hindistan cevizi sütü nedir, hindistan cevizi sütü nasl yaplr?

?Hindistan Cevizinin iç ksm çkartlp küçük parçalara ayrldktan sonra kaynamayan scak suda oda scaklnda bekletilir ve süzüldükten sonra Hindistan Cevizi Sütü elde edilir.

?Metabolizma hzn artrr.

?Sindirim ve besin emilimini kolaylatrlr.

?Antioksidandr

?Bakl güçlendirir.

Hindistan cevizi sütü, besinleri ve mükemmel lezzetini salamann yan sra, enerji için vücut tarafndan kolayca emilen ve kullanlan orta zincirli bir ya asidi olan laurik asit olarak adlandrlan ya içerir. Hindistancevizi ya asitleri esas olarak doymu yalardr, ancak bunlarn kolesterol seviyenizi arttracan ve kalp hasarna neden olacan düünmeyin. Bu durumun tam tersine hindistan cevizi sütü kolesterol seviyelerini düürmenize , kan basncnz dengelemenize ve kalp krizlerini veya felçleri önlemenize yardmc olur.

Tam yal Hindistan cevizi sütü tüm doal ya asitlerini içerirken, hafif hindistancevizi sütleri, daha ince, daha düük kalorili bir süt oluturan baz yalar uzaklatrmak için oldukça iyidir. Hindistan cevizi sütü, süt , laktoz, soya , fndk veya tahllardan tamamen arnm olduu için, süt ve fndk veya tahl bazl sütlere alerjisi olan herkes için iyi bir seçenek olur. Art olarak da vegan ve bitki bazl beslenenler için oldukça iyidir.

Hindistan cevizi sütü besin deerleri

* Kalori: 552.

* Ya: 57 gram.

* Protein: 5 gram.

* Karbonhidratlar: 13 gram.

* Fiber: 5 gram.

* C Vitamini: % 11

* Folat: % 10

* Demir: % 22

* Magnezyum: % 22

* Potasyum: % 18i.

* Bakr: % 32

* Manganez: % 110.

* Selenyum: % 21

Hindistan cevizin yan etkileri nelerdir?

Hindistan cevizine alerjiniz olmadkça, sütün olumsuz etkileri yoktur. Aaç fst ve yer fst alerjilerine kyasla, hindistancevizi alerjileri nispeten azdr

Hindistan cevizi sütünün salmza olan faydalar

Baklmz güçlendirir

Hindistan cevizi sütü iyi bir miktar C vitamini içerir, baklmz artrmaya yardmc olan bir besin maddesidir.

Bu nedenle, hindistan cevizi sütünün düzenli olarak tüketilmesi enfeksiyonlar önlemeye ve souk algnl ve öksürük ile savamaya yardmc olabilir.

Kabzl önler

Kabzlk hissediyor musun? Sindirimle ilgili sorun mu yayorsunuz? Hindistan cevizi sütü yardmc olabilir.

Bu süt, besinleri barsak boyunca hareket ettirmeye ve vücudu düzenli aralklarla brakmaya yardmc olan gerekli elektrolitleri ve iyi yalar salayan çok çeitli vitaminler ve mineraller içerir.

Kemikleri güçlendirir

Hindistan cevizi sütü, salkl ve güçlü kemiklerin korunmasna yardmc olan iyi bir miktar kalsiyum ve fosfor salar.

Diyabeti önler

Hindistan cevizi sütü ile hazrlanan saf Hindistan cevizi sütü, kan glikoz seviyelerini olumlu yönde etkilemektedir. Vücutta insülin salgsn dengeleyen antioksidan özellikler içerirler.

Sinirleri yattrr

Bir bardak Hindistan cevizi sütü, sinirleri yattrd gibi, kas kramplarn ve gerginlii hafifletir. Ayn zamanda ve rahatlamanz salamasyla bilinen yaklak 89 mg magnezyum içermektedir.

Mide ülserini önler

Mide ülserinden mustaripseniz, Hindistan cevizi sütü içmek ülserlerin tamamen azaltlmasn ve önlenmesini salar.

Hindistan cevizi sütü ülserlere neden olan bakterilerle savaan anti-ülser ve antibakteriyel özellikler içerir.

Haftada en az bir kez bir bardak hindistan cevizi sütü içilmesi zaman kaybetmeden olumlu sonuçlar verebilir.

Prostat kanserini engeller

Hindistan cevizi sütü çok fazla vitamin ve mineral kaynadr. Bu besinler arasnda, prostat bezinin saln korumaya ve prostat kanseri riskini azaltmaya yardmc olan bir element olan çinko bulunur

Cilt hastalklarn tedavi eder.

Hindistan cevizi sütünün cilt üzerinde kullanlmas aknenin azaltlmasna ve önlenmesine yardmc olabilir.

Saçlar besler

Hindistan cevizi sütü, saç foliküllerini besleyen ve saç geliimini hzlandran çok çeitli temel besin maddelerini içerir.

Yapmanz gereken tek ey Hindistan cevizi sütü saçnza masaj yapmak ve her zamanki gibi ampuanlamadan önce yaklak 20 ila 30 dakika bekletmektir.

Ana Sayfaya Git