Hipertansiyon sınırı değişti

Dünyadaki ölümlerin sekizde birinden sorumlu olan hipertansiyon, tedavi edilmediğinde birçok sağlık sorununa neden olabiliyor. Hipertansiyonun inme, kalp ve böbrek hastalıklarının en büyük sorumlusu olduğunu belirten Dr. Oscar Cingolani, “Hipertansiyon nedeniyle dünyada her yıl yedi buçuk milyon kişi yaşamını yitiriyor.

Haberler 08.12.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hipertansiyon vakalarn daha erken evrede ve daha etkin bir ekilde önlemek amacyla hipertansiyon deerleri yeniden düzenlendi dedi. Dr. Cingolani, hipertansiyonda büyük tansiyonun 140tan 130a, küçük tansiyonun ise 90dan 80e düürüldüünü belirtti.

Yeni yüksek tansiyon tanm sonucunda hipertansiyon farkndalnn artacan ve daha salkl yaam tarzlarna yönelik bir ilginin oluabileceini söyleyen Dr. Oscar Cingolani, yüksek tansiyonun tanmland deerlerin düürüldüü için yüzde 14 daha fazla kiiye yüksek tansiyon tansnn konacan belirterek Yeni hipertansiyon deerleri sayesinde ileri kardiyovasküler risk faktörleri tayan hastalar daha erken ve daha agresif ilaç tedavisinden büyük fayda salar dedi.

Hipertansiyon snrnn deimesi daha erken dönemde tedavi açsndan önemli

Hipertansiyon verilerinin deitirilmesini frsat olarak gördüklerini anlatan Kardiyoloji Bölümünden Dr. Oscar Cingolani, Bu sayede ölümcül olabilecek hipertansiyon vakalarn daha erken evrede ve daha etkin bir ekilde önleyerek, tespit ederek, yöneterek ve tedavi ederek daha çok insann hayatn uzatmaya yardmc olabileceiz eklinde konutu.

Hastalara diyet ve yaam tarz deiiklii önerilecek

Yeni hipertansiyon kategorisine giren bütün hastalarn hemen ilaç tedavisine ihtiyaç duymayacan söyleyen Dr. Cingolani, Hastalara ilk etapta kilo verme, düük tuz diyeti ve egzersiz gibi yaam tarz deiiklii önerilecek dedi.

Kilo ile hipertansiyon balants kantland

Yüksek tansiyonu olan hastalarda antihipertansif ilaçlarn bilisel fonksiyonu korumaya yardmc olabildiini anlatan Dr. Oscar Cingolani, Aratrmalar orta yata hipertansiyonun, ileri yata hafza sorunlarnn ba gösterme ihtimalini artrdn gösteriyor dedi. Erken tedavi uygulandnda bu riskin düebildiini belirten Dr. Oscar Cingolani, Aratrmalar kilo alm ve yüksek tansiyon arasndaki balanty daha somut bir ekilde ortaya koydu açklamasnda bulundu.

Hipertansiyon organ hasar olmadan belirti vermiyor

Kardiyoloji Uzman Dr. Ayegül Karahan Zor, hipertansiyonun tüm dünyada olduu gibi Türkiyede de önemli bir salk sorunu olduunu belirtti. Türkiyede her 3 kiiden 2sinin hipertansiyon hastas olduunun farknda olmadn vurgulayan Dr. Zor, Hipertansiyon tüm dünyada toplumun yaam tarzndaki olumsuz gelimeler nedeniyle artk 30-40 yalarda da sklkla görülüyor dedi. Fazla kilo, obezite, hareketsiz yaam, beslenmedeki ilenmi gdalar ve tuz almnda artn gerek hipertansiyon gerekse eker hastal geliiminde önemli rol oynadn vurgulayan Kardiyoloji Uzman Dr. Ayegül Karahan Zor, Hipertansiyonda tedavi planlamas hipertansiyona elik eden baka hastalklarn olup olmamasna, kardiyovasküler risk durumuna ve hipertansiyonun yol açt hedef organ hasarlarnn meydana gelip gelmemesine bal olarak deiiyor dedi.

Ana Sayfaya Git