HIV'li kan verilen çocuk "mucize haberi" bekliyor

Şanlıurfa'da, tedavi gördüğü hastanede HIV'li kan verilen ve bu nedenle 9 yıldır zor günler geçiren 11 yaşındaki Y.Ç, bir umut sağlığına kavuşacağı günün hayalini kuruyor.

Haberler 01.12.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Henüz 1,5 yandayken, 2008 ylnda üzerine çaydanlk devrilen ve vücudunun sol bölümünde yanklar oluan, bu nedenle hastanede tedavi gördüü srada verilen kanda HIV virüsü tespit edilen Y.ç, tüm olumsuzluklara ramen çocukluunu doyasya yaamaya çalyor.

Evlerinin yaknnda bulunan okulda 6nc snfa devam eden, arkadalar ve kardeiyle oynayarak vakit geçiren Y.ç, doktorlardan gelecek mucize haberi bekliyor.

Sürekli Ankarada hastaneye giden ve burada hasta çocuklardan etkilendiini belirten Y.ç, bu nedenle büyüdüünde doktor olup hastalara ifa datmay amaçlyor.

Y.ç, tedavi için her defasnda babasyla hastaneye gitmek zorunda olduunu ve bu nedenle üzüldüünü söyledi.

Okulda arkadalaryla keyifli vakit geçirdiini ifade eden Y.ç, öyle devam etti:

Köyde okula gidiyorum snfm, arkadalarm, öretmenlerimi çok seviyorum, derslerim de iyi. Buradan mezun olduktan sonra anlurfada liseye gitmeyi planlyorum, sonuna kadar okumak istiyorum. Büyüyünce de doktor olmak istiyorum, hastaneye gittiimde hasta çocuklar görüyorum çok üzülüyorum. Bu yüzden büyüyünce doktor olacam ve çocuklar iyiletireceim.

Eve geldiinde kardeleriyle oynadn ve ödevlerini yaptn, akamlar ise televizyon izlediini anlatan Y.ç, sürekli hastaneye gitmeden yaamay arzuladn ifade etti.

- Sürekli dua ediyoruz

Baba Mehmet ç. ise uzun süre zor günler geçirdiklerini belirterek tedavisi devam eden olunun salk durumunun iyi olduunu ve bu durumun kendilerini sevindirdiini dile getirdi.

Olayn gerçekletii dönemde ok yaadklarn anlatan acl baba, hastaln ismini o zamana kadar hiç duymadn bu nedenle de ne yapacan bilemediini aktard.

çocuunun okula gitmesine çok sevindiini ve onu sonuna kadar okutmak istediini vurgulayan Mehmet ç,, unlar kaydetti:

Yaklak 9 yldr olum için takip ediliyoruz. Belli aralklarla Ankaraya gidiyoruz u anda çocuumun bir sknts görünmüyor ancak ileride ne olacan bilememek bizi kahrediyor. Allahtan umut kesilmez biz de güzel haberleri bekliyoruz ama sürekli içimde acaba ne olacak diye bir korku var. Allaha ve kadere inanyoruz o yüzden elimizden bir ey gelmiyor, sürekli dua ediyoruz. Onun dnda 9 çocuum var ama onun yeri ayr. Bu olaydan sonra, hasta çocuklar görünce içim parçalanmaya balad. Ben de salk ocanda çalyorum ve çok etkileniyorum.

1 Aralk Dünya AIDS Günü nedeniyle televizyonlarda buna benzer hastalar gördüünü ifade eden Mehmet ç, sadece o güne özel hatrlanmak istemediklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git