Hurmadan sonra bir bardak su!

Tatlılar söz konusu olduğunda hepimiz dişlerimiz için tedirgin oluruz. Ancak Ramazan ayının baş tacı ‘Hurma’ için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Tıpkı hurmada olduğu gibi doğadan gelen bazı şekerler, diş minesini güçlendirir ve onları plağa karşı korur. Diş Hekimi Pertev Kökdemir, Ramazan ayında sofralarımızda daha fazla yer alan hurma ile ilgili bilgiler verdi:

Haberler 22.05.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her ne kadar dilerimiz için salkl bir besin olsa da, üst üste tüketilip diler frçalanmadnda hurma da dier yiyecekler gibi çürüklere sebep olabilir. Hurma yedikten sonra az su ile çalkalanmal, diler 30 dakika sonra frçalanmaldr.

LFL YAPISINDAN DOLAYI TOK TUTAR

Di Hekimi Pertev Kökdemir, çocuklara, özellikle de 3 yandan küçük çocuklara hurma verilirken dikkatli olunmaldr diyerek aileleri u sözlerle uyard: Hurma sert ve lifli bir yapya sahiptir. Sert yapsndan dolay dileri yeteri kadar gelimemi çocuklar hurmay yeteri kadar çineyemezler, hem de barsaklar bu kadar lifli bir yapy sindirmeye hazr deildir. Ama hurmann öyle bir güzel özellii vard lifli yapsndan dolay tok tutar, ayrca birçok vitamin ve mineral içerir. Erikinlerin de kararnda tüketmesi önerilir.

D PN HMAL ETMEYN

Kökdemir, Hurma ne kadar salkl bir besin olursa olsun; ne yerseniz yiyin, az ve di bakmnz aksatmayn diyor ve uyaryor; Her iftardan ve sahurdan sonra dilerinizi en az iki dakika boyunca frçalayn. Di ipini de ihmal etmeyin. Di ipi kullanmazsanz, dilerinizi eksik temizlemi olursunuz. Di ipi, di çürüklerini önlemede önemli bir yer tutuyor.

GARGARAYA GÜVENMEYN, BTKLERDEN YARARLANIN

Az kokusunu engellemek için gargaralara güvenmeyin, bitkilerden yararlann diyen Di Hekimi Pertev Kökdemir, Maydanoz, nane, zencefil, dereotu, ada çay, tarçn, yeil çay, okaliptüs, kakule, kini az kokusuna iyi gelir. Kimi çi ekilde çinendiinde, kimisi de çay eklinde demlenip içildiinde az kokusunun önüne geçer. Sahurda bir bardak souk süt içilmesi de kokuyu azaltr dedi.

Ana Sayfaya Git