Işın tedavisinde, akıllı teknoloji

RADYASYON Onkolojisi Uzmanı Burcu Durmak İşman, son yıllarda radyoterapide yaşanan teknolojik gelişmeler ile sağlıklı dokuların eski tedavi yöntemlerine oranla daha iyi korunduğunu belirtti. Dr. İşman, "Radyoterapide zor olan kanserli hücreleri vurmak değil onun etrafındaki sağlıklı hücreleri korumaktır. Teknolojik gelişmeler de buna ciddi oranda katkı sağlıyor" dedi.

Haberler 23.03.2019 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Onkolojisi Uzman Dr. Burcu Durmak man, teknolojik gelimelere paralel olarak kanser tedavisinde ve radyoterapinin uygulanmasnda da yan etkilerin azaldn ve kanserli hücrelerin dorudan hedef alndn belirtti ve sözlerine öyle devam etti: Geçmite tümörü yok etmek için çok geni alan kapsayan, klasik nlama yöntemlerinin yerini dorudan kanserli dokuyu hedefleyen tedaviler ald. Bu teknikleri kullanmak çok önemli. Özellikle meme kanseri tedavisinde kullanlan solunum takip sistemi sayesinde kalp, akcier ve kar meme gibi salkl organlarn daha iyi korunarak ileride ortaya çkabilecek olan geç yan etkilerin önlenmesi salanr. Görüntü klavuzluunda radyoterapi yöntemini uygulayarak hastann her gün planlama tomografisi ile ayn ekilde pozisyonlanmas salanr. 6 boyutlu tedavi masas sayesinde de pozisyonlama srasnda ortaya çkabilecek olan hatalar düzeltilir. Radyoterapide zor olan kanserli hücreleri vurmak deil onun etrafndaki salkl hücreleri korumaktr. Teknolojik gelimeler de buna ciddi oranda katk salamaktadr.

KANSER TEDAVS EKP

Uzman Dr. man, radyoterapinin, doktor, tekniker, hemire ve medikal fizik uzmanlarnn birlikte çalt bir ekip ii olduunu söyledi. Ekibin her bir üyesinin hastann tedavisinde etkin bir rol oynadn belirten man, Kanser tedavisinde etkin rol oynayan tüm disiplinlerin güçlü ve etkin iletiimi sayesinde hastalara en yüksek fayday salamak ve yaam kalitelerini arttrmak son derece önemli diye konutu.

Ana Sayfaya Git