ICR: Kanser kontrol edilebilir bir hastalığa dönüşebilecek

Kanserin ‘ilerlemeyi önleyici’ yeni nesil ilaçlar sayesinde uzun dönemli idare edilebilir bir hastalığa dönüşebileceği ileri sürüldü.

Haberler 18.05.2019 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ngiltere Kanser Aratrma Enstitüsü (ICR), kanser hastalarnn bu hastalkla uzun süre, daha kaliteli bir hayat sürerek yaamalarn salayacak radikal bir yaklam getirdiklerini açklad.

ICR çoklu ilaç teknii ile kanser hücrelerini dierlerine kar daha da güçsüzletirerek bir tedaviye adapte etmeyi, böylece kanseri etkili bir tedavi haline getirmeyi amaçlyor.

KANSER ALT EDLEBLNECEK

AIDS tedavisinde olduu gibi tedavi srasnda virüs yok olmuyor ancak HIV virüsü alm çok sayda insan uzun süre yaamn sürdürebiliyor.

Telegraph gazetesindeki habere göre, ilerleme kart ilaçlarn 10 yl içinde kullanlabilmesi umut ediliyor. Enstitü 90 milyon Sterlin deerindeki açaca yeni merkezde, tedaviye direnç göstermeye balayan hücreleri koruyarak kanseri bastrmaya yönelik tedaviler uygulayacan açklad.

Aratrmaclar, kanser tedavilerinde uygulanan kemoterapilerdeki ok ve dehet yönteminin en kötü hücrenin yaayarak dier hücrelerin tedavi dolaysyla yok edildiini; bunun da çou zaman baarl sonuçlar vermediini belirtiyor.

Ana Sayfaya Git