İdrar kaçırmada yeni nesil tedavi yöntemi

Erkeklere kıyasla kadınlarda daha sık görülen idrar kaçırma probleminde yeni nesil tedavi yöntemleri uygulanıyor. Erol Gürsoy, “Günümüzde Fonksiyonel Manyetik Stimülasyon teknolojisiyle kasların güçlendirilmesine yönelik geliştirilmiş Tesla Former, cerrahi bir müdahaleye gerek kalmadan, ağrısız bir şekilde bu sorunun önüne geçilmesine yardımcı oluyor” dedi.

Haberler 30.07.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halk arasnda idrar kaçrma olarak bilinen inkontinans, özellikle kadnlarda yaygn görülen salk sorunlarnn banda geliyor. Uluslararas Kontinans Birliinin verilerine göre, dünyada 400 milyon kiinin muzdarip olduu idrar kaçrma sorunu, Türkiyede 40 ya ve üzeri her 4 kadndan birinde görülüyor. Türkiyede yaplan çalmalarn, kadnlarda idrar kaçrmann erkeklere nazaran 4 kat daha fazla olduunu ortaya koyduunu söyleyen Erol Gürsoy Kadnlarda hamilelik, doum, yalanma ve menopoz gibi sebeplerle ortaya çkabilen idrar kaçrma sorunu erkeklerde de özellikle ileri ya grubunda skça görülen prostat büyümesinin bir sonucu olarak veya prostat ameliyat sonras geliebilir. Günümüzde Fonksiyonel Manyetik Stimülasyon teknolojisiyle kaslarn güçlendirilmesine yönelik gelitirilmi cihazlar ise cerrahi bir müdahaleye gerek kalmadan, arsz bir ekilde bu sorunun önüne geçilmesine yardmc oluyor diye konutu.

TEDAVDE KALçA, SIRT VE KARIN KASLARINI BRLKTE çALITIRAN CORE TERAP TERCH EDLYOR

drar kaçrmada uygulanan tedavi yöntemlerine deinen Erol Gürsoy, drar kaçrma çounlukla idrar sznts eklinde görülse de mesanenin tamamen boald ar tablolarla da karlalabiliyor. Kimi zaman kahve, alkol, ac ve baharatl besinler gibi idrar çknda arta neden olan gdalarn tüketilmesine bal geçici idrar kaçrma geliebiliyor. Mesanenin yerini sabitleyen ve mesaneyi kontrol eden pelvik kaslardaki deiimler ise idrar kaçrmann kalc olmasna sebebiyet veriyor. Bu noktada tedavi, inkontinansn türüne, rahatszln iddetine ve altta yatan probleme göre çeitlilik gösteriyor. Pelvik kaslarn güçlendirilmesi için Kegel egzersizi ad verilen egzersizler yaplabiliyor, ilaç tedavisi uygulanabiliyor veya cerrahi yöntemlere bavurulabiliyor. Bata pelvik taban olmak üzere kalça, srt ve karn kaslarn birlikte çaltran Core Terapi ise bugün yaygn olarak tercih edilen yeni nesil yöntemlerin arasnda ilk srada yer alyor ifadelerini kulland.

MANYETK DALGALARLA 50 BNDEN FAZLA KAS HAREKET YAPTIRIYOR

Erol Gürsoy, Core Terapi ad verilen yöntemin prensiplerini ise öyle açklad:

Core Terapi, özel bir koltua oturularak yaplan, 30 dakika süren, arsz ve acsz bir uygulama. Hastann ikayetlerine göre yaklak 6-16 seans sürüyor. Bata idrar kaçrma olmak üzere, genital gençleme, postür bozukluklar ve buna bal arl tüm durumlarn iyiletirilmesi, vücut dengesinin güçlendirilmesi gibi birçok önemli etkisi bulunuyor. BeautyForm Medikal olarak bizler de Türkiye distribütörü olduumuz Tesla Former koltuuyla bu terapinin uygulanmasn salyoruz. Fonksiyonel Manyetik Stimülasyon (FMS) teknolojisiyle kaslar çaltran bu koltuk, manyetik dalga kullanarak pelvik kaslarn, inkontinans tedavisinde etkili olan Kegel egzersizleri benzeri youn bir etki altnda kalmasna, güçlenmesine ve fonksiyonlarn daha rahat yerine getirmesine yaryor. Tek seansta 50 binden fazla kasma hareketi yaplabiliyor. lem srasnda vücuda herhangi bir invaziv giriim yaplmadndan iyileme süresi, yara kapanmas gibi sorunlar da görülmüyor. Bu teknoloji, normal doum yapan kadnlarda, iki aydan sonra genital ve pelvik bölge kaslarnn doum öncesine dönmesini salyor. Erkeklerde ise 50 ya ve üzerinde görülen genital bölge sorunlar ve prostat, idrar kaçrma gibi problemlerin önüne geçiyor.

Ana Sayfaya Git