Ihlamur fiyatı altını geride bıraktı

SOĞUK algınlığı ve vücut direncini arttırmasıyla bilinen ıhlamurun fiyatları yükselişe geçti. Geçen yıl kilosu 100 lira olan çiçek ıhlamurun fiyatı, bu yıl 150 TL'ye satılırken, büyükşehirlerde 200 liraya ulaştı. Ihlamur, 128 lira olan gram altının fiyatını geride bıraktı.

Haberler 29.12.2016 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Souk algnlna kar kullanlan hlamurun fiyat, hava artlarnn sertlemesiyle birlikte artt. Geçen yl kilosu 100 liradan satlan hlamur, aralk aynda 200 liraya yükseldi. Ürünün fiyatnn yaza kadar daha da artabilecei, 225-250 aras bir rakamda seyredebilecei belirtildi. Aktar Mehmet Özyürük, vatandan gramla hlamur alabildiine dikkat çekerek, Kazdalarnda hlamurun daha bol olmas nedeniyle kendilerinin ürünü 150 liraya sattklarn söyledi. Ihlamurun doal bir ilaç olduunu, k aylarnda vücut direncine kar bol bol tüketilmesi gerektiini söyleyen Özyürek, özellikle bal ve limon ile kartrlarak içilen hlamur çaylarnn salk açsndan çok faydal olduuna dikkati çekti. Özyürek, hlamurun faydalarn öyle sralad:

FYATI HIZLA ARTIYOR

Kalsiyum açsndan zengin bir besin kaynadr. Ayrca önemli bir A vitamini deposudur. B6 vitamini de içermektedir. Ayrca tanen, eker, glikoz içerir. çerdii vitamin, element ve dier maddelerle baz hastalklara faydalar vardr. Ihlamur youn olarak ise k aylarnda meydana gelen souk algnlndan ve yaygn salgn hastalklardan korunmak ve bu hastalklarn tedavileri için tüketilmektedir. Daha fazla verim almak için hlamura bal ve limon eklenebilir. Baln yardmyla vücudun direnci hastalklarla mücadele için arttrlr. Baln doal bir antibiyotik olmas hlamurun etkisini iki katna çkarr. Yalnz bal halanm veya çok scak suda özellii kaybeder. Bu yüzden hlamura kartrlmadan önce mutlaka suyun soumasnn beklenilmeli.

Ana Sayfaya Git