İki bardak süt!

Prof. Dr. İnanç'tan "Sağlıklı kilo vermek için günde 2 bardak süt için" önerisi

Haberler 28.05.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Neriman nanç, alnan kilolarn salkl verilebilmesi ve açlk hissinin giderilmesi için günde 2 bardak süt içilmesi önerisinde bulundu.

nanç, yazl açklamasnda, düzenli olarak her gün içilen iki bardak sütün dengesiz ve salksz beslenmeyle alnan kilolar önlemede önemli rol oynadn belirtti.

Sütün hayatn her döneminde mutlaka tüketilmesi gerektiini vurgulayan nanç, Fazla kilo neredeyse çamzn temel sorunu. Kilo sorununun minimum düzeye inmesi için salkl ve uzun süre tok tutan glisemik indeksi yüksek yiyecekler tüketilmesi öneriliyor. Düzenli olarak her gün içilen iki bardak süt de dengesiz ve salksz beslenmeyle alnan kilolar önlemede önemli. ifadesini kulland.

SÜT çN KLO VERN

Salgn sürecinde özellikle ambalajl sütlerin tercih edilmesi gerektiini belirten nanç, uzun ömürlü sütün tamamen kapal ortamda, k ve hava gibi d etkenlerle temas önleyen aseptik ambalajlarda doldurulduunu kaydetti.

Açkta satlan sütü mikroplardan tamamen arndrmak için 90 ila 95 derecede 10-15 dakika kaynatmak gerektiine dikkati çeken nanç, sütün kaynatldktan sonra içindeki vitaminler bata olmak üzere besin deerlerinin yüzde 50 ila 90nn azaldn aktard.

Ana Sayfaya Git