İki doz aşı Omicron üzerinde daha az etkili, 3. aşıya ihtiyaç var

İngiltere’de bulunan Cambridge Üniversitesi Tıp Fakültesi bilim insanları, Omicron üzerinde yaptıkları çalışmanın sonucunu açıkladı. Mikrobiyoloji uzmanları, Omicron’un Delta ve diğer varyantlara göre yetersiz ve verimsiz bir şekilde kendini insan akciğerlerinde çoğalttığı için ‘ciddi hastalık’ riskinin düşük olduğunu açıkladı.

Haberler 21.12.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cambridge Üniversitesi bünyesinde bulunan Terapötik mmünoloji ve Enfeksiyon Hastalklar Enstitüsü (CITIID), Omicron üzerinde yaptklar çalma sonucunda elde ettikleri bulgular Cuma günü paylat. Bulgulara göre, Omicron insan akcierlerinde kendini yetersiz ve verimsiz bir ekilde çoaltt için hastaneye yat veya ölümcül riskin büyük oranda dütüü tespit edildi.

Bilim insanlar, iki doz mRNA veya Ad vektörlü alarn Omicron üzerinde etkinliklerini de test ettiklerini ve iki doz ann Omicron üzerinde zayf kaldn ancak mRNA bazl 3. Doz ann ksa vadede varyant üzerindeki etkisini yükselttiini belirtti.

HONG KONGLU BLM NSANLARI: 70 KAT DAHA HIZLI BULAIYOR

Hong Kong Üniversitesi Tp Fakültesi, daha önce Omicron varyantnn bulamadan 24 saat sonra Delta varyantndan ve Kovid-19 virüsünden yaklak 70 kat daha fazla çoaldn ancak Omicron, akcier dokusunda kendini 10 kat daha düük kopyalayarak hastaln iddetini düürdüünü tespit etmiti.

Ana Sayfaya Git