İlkbaharda saç dökülmesi sizi korkutmasın

Baharın başlamasıyla birlikte, sadece doğa değil, insan vücudu da uyandırır. Hücrelerin yaşam döngüsü değişir ve bu onların daha yoğun yenilenmesine yol açar. Sonuç olarak, cilt soyulmaya başlar ve saç dökülmesi artar.

Haberler 22.04.2018 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva Saç Ekim Merkezi Uzmanlar bu durumun doal bir süreç olduunu belirtti.

lkbaharda saç dökülmesi saç köklerinin geliiminin doal bir parçasdr ve genellikle 6 hafta içinde ortadan kalkar. Her saç kökü, yaam döngüsünde anagen (büyüme periyodu), katagen (geçi dönemi) ve telogen (dinlenme faz) olmak üzere üç evreden geçmektedir. Sonunda, saç dökülmesi ve folikül birkaç ay boyunca dinlenme süresinde kalr (2-12 aras), sonra uyanr ve döngü tekrar balar.

Mevsim deiikliklerindeki saç dökülmesinin balca sebepleri, vücuttaki hormon dengesini ve dolaysyla saç büyümesinin fazlarn etkileyen iklim koullardr. Yüksek scaklklarn ve günein etkisi altnda vücuttaki prolaktin ve melatoninin seviyeleri deiir ve bu da srasyla dinlenme fazndaki foliküllerin saysn artrr. Ayrca, artan scaklklarn etkisiyle terlemenin neden olduu, kafa derisinin tkanm gözenekleri olabilir. Bu doal saç büyümesini önler, kök nem ve besin maddelerinin girii engellenir ve saç ayrlr.

lkbaharda saç dökülmesi sizi korkutmasn

SAç BOTOKSU LE SAç CANLANDIRILABLR

Mevsim deiiklii dönemlerinde, saç dökülmesine kar önleyici tedbirler almak önemlidir. Saç botoksu, aktif terkip maddeleri ile her bir saç telindeki kusurlar gideren aprotein açsndan zengin bir formül içerir. Bu proteinin içeriindeki havyar ya, kollajen, vitaminler, antioksidanlar, doal asitler ve iyiletirici ajanlar karm, saçlar nemlendirip besleyerek daha salkl ve dolgun bir görünüme kavumasn salyor. Saç botoksu ile saçlar daha yumuak, canl ve hacimli hale geliyor. Saç botoksu, saç derisindeki gözeneklere ulaarak, köklerdeki hasar onarr, saç kanallarn kontrol eder, düzeltir ve kuru saçlar nemlendirerek saçn canlanmasn salar.

Botoks enjeksiyonu ile saç tedavisinin süresi saçn uzunluuna ve sklna bal olarak bir ya da iki saat kadar sürebilir. nce uçlu ineler aracl ile uygulanan bu ilemde hasta herhangi bir ac hissetmez. Saç botoksunda kanama ya da yara izi oluturmaz. Botoks enjeksiyonu saç besleyip onard için daha hacimli ve daha estetik görünmesini salar.

Ana Sayfaya Git