İmdat projesi

Ruh Sağlığı Derneği, intiharları önlemek için "İMDAT" projesini başlattı

Haberler 11.02.2021 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ruh Sal Dernei tarafndan intihar vakalarn en aza indirmek amacyla ortaya konulan ntiharla Mücadelede Danmanlk Ana Tutun (MDAT) projesinde çalmalara baland.

Gençlik ve Spor Bakanlnn desteiyle hayata geçirilen proje kapsamnda, gönüllü ekilde projeye destek vermek isteyen 1800ün üzerinde psikolog arasndan 81 il için 81 gönüllü belirlendi.

Gönüllü psikologlar, uzman akademisyenler tarafndan Ruh Sal Dernei stüdyosunda çevrim içi verilecek eitimlerin ardndan bulunduklar illerde intiharn önlenmesi ve intihara teebbüs etme olasl bulunan kiilere destek verilmesi için çalacak.

Ruh Sal Dernei Bakan Dr. Öretim Üyesi Ömer Akgül, ruh ve beden salnn bir bütün olduunu, özellikle pandemi koullar nedeniyle baz insanlarn yaamn devam ettirme motivasyonunun azalabildiini söyledi.

Koronavirüs ile olan tbbi mücadelenin mutlaka psikolojik olarak desteklenmesi gerektiini dile getiren Akgül, Gençlik ve Spor Bakanl da projemizin Türkiye için önemli ve anlaml olduunu düünerek destekleme karar verdi. dedi.

MDAT PROJES

Akgül, projenin ortaya çkmasnda katks olan tüm meslektalarna müteekkir olduunu belirterek, unlar kaydetti:

Bugün de seçilmi olan 81 kiiyle, meslektalarmza eitim verecek hocalarmzla ve bakanlk yetkilileriyle bir araya gelip açl programmz icra edeceiz. Her hafta sal, çaramba ve perembe günü, her ilden seçmi olduumuz meslektamza bir yl boyunca intihar temelli psikoloji eitimi vereceiz. Onlar da bu ie gönüllü olarak giriyorlar. Hiçbir beklentileri yok. Bir yl boyunca eitim alp, iki yl boyunca bulunduklar illerde bu konuyla ilgili önleyici çalmalarn tamamn yapmak üzere gönüllülük taahhüdünde bulundular.

Her bir cann kymetli olduunun altn çizen Akgül, Bizim her bir hayata, her cana, her bir nefese ihtiyacmz var. Kimseyi kaybetme lüksümüz yok. Her bir vatan evladmz çok deerli. Her birinin var oluuna sayg duyup, var olularn sürdürmelerine destek vermek için MDAT yani ntiharla Mücadelede Danmanlk Ana Tutun projesini hayata geçirmeye gayret ediyoruz. steyenler, projenin internet sitesi olan imdat.ruhsagligidernegi.orgdan ayrntl bilgi alabilir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git