İmplant tedavisi artık çok kolay!

Günümüzde eksik dişlerin yerine konacak protez diş uygulamalarında kullanılan çok değişik materyal ve çeşitli yöntemler var.

Haberler 25.06.2018 - 12:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dental implantlarn doal di yapsna en uygun alternatif olduunu vurgulayan Az, Di ve çene Cerrahisi Uzman Yrd. Doç. Dr. Aye Ylmaz, implant uygulamasnn genellikle muayenehane koullarnda ve lokal anestezi altnda yaplabilir olmasnn da önemli bir avantaj saladna dikkat çekti.

Di implantlar, kaybedilmi di kökünün yerine yerletirilen ve di kökünün ilevini yerine getirmesi beklenen titanyum vidalardr. Protez di, bu vidalarn üzerine taklr. mplant tedavisiyle doal di yapsna en yakn onarm yapmak mümkün olur.

D MPLANTLARINDA TEDAV SÜREC NASIL OLUR?

Günümüzde implant tedavisinde gelinen son noktada artk hastalara ayn gün implant uygulanp protezleri yaplabilmektedir. Azlarnda hiç dii olmayan hastalarda alt çeneye ve üst çeneye 4er adet implant veya alt çeneye 4 adet üst çeneye ise 6 adet implant uygulanarak ayn gün içinde sabit gecici protezleri yaplabilmektedir. Hatta hastann kullanmakta olduu hareketli protezleri var ise; bunlar yeni yaplan implantlara uyarlayarak implantlarn kemikle kaynama süresi olan 2-3 ay boyunca sabit ve geçici protez olarak kullandrabiliyoruz. 2-3 ay sonra ise hastann daimi protezleri yaplmaktadr.

Tek di eksikliinde veya birden fazla di eksikliinde de bu ilem yaplabilir. Bazen travmaya veya baka nedenlerden dolay hastalarn özellikle ön dileri çekime gidebilmektedir. Böyle durumlarda implant tedavisi ile birlilte hastann kendi diini geçici olarak kullandmz durumlar söz konusu olabiliyor.

mplant says eksik dilerin saysna, hastann yana, hastann kemik yapsna ve aksnn uzunluuna göre belirlenir. Böylece hasta implantn kemikle kaynama sürecini beklerken disizlik çekmemekle birlikte sabit geçici (taklp çkarlmayan) diler ile bekleme süresini tamamlam olur.

MPLANT TEDAVS NASIL YAPILIR?

mplant tedavisi lokal anestezi altnda ve sadece tedavinin yaplaca bölge uyuturularak yaplr. mplantn yerletirilecei yerdeki di etine yaplacak ufak bir kesi ile birlikte bu i için özel olarak gelitirilmi aletlerle kemikte küçük bir oyuk açlr ve bu oyuun içine implant yerletirilerek sabitlenir. lem sonunda di etinde açlm olan kesi dikilerek kapatlr. Bu ilemlerin tamam, lokal anestezi altndaki hasta için herhangi bir zorluu ve acs olmayan, ksa süren bir cerrahi ilemdir. Operasyondan sonra da hastalarn önemli bir ikayetleri olmaz. Nadiren yanaklarda ime görülebilir. Olas ikayetlerin tümü en fazla 1-2 gün sürer.

VÜCUDA ZARAR VERME OLASILII

mplantlar titanyumdan yaplan, hafif, güçlü ve vücut ile uyumlu materyallerdir. Dolaysyla toksik olmamakla birlikte alerji riski yaratmazlar. Fakat hastada titanyuma kar allerji var ise implant yapm endike deildir. mplantlarn markas, yaplan ortamn sterilizasyonu, yapan doktorun bu alandaki uzmanl implantn kemikle kaynamasnda önemli bir etkendir.

MPLANTLAR UZUN ÖMÜRLÜ MÜDÜR?

Az içinin ve dilerin bakm ne kadar iyi yaplrsa implantlarn ömrü de o denli uzun olur.

AVANTAJLARI NELERDR?

mplant uygulamas, dier geleneksel protez uygulamalarna göre çok daha iyi sonuçlar verir.

-- Komu dilerin kesilmelerine gerek kalmaz, orijinal diler korunur.

-- Kemik erimesini önler.

-- Daha iyi konuma, srma ve çineme fonksiyonu salar.

-- Daha estetiktir.

-- Daha dayankldr.

-- Rahat ve güvenilir bir uygulamadr.

-- Uzun vadede deerlendirildiinde daha ekonomiktir.

Pek çoumuz, dilerimizle ilgili bir sorun olduunu ancak çok iddetli arlar çektiimizde kabul ederiz. Sebebi di hekimi korkusu ya da ekonomik kayglar olabilir. Fakat sorun hiçbir zaman tek bir dile snrl kalmaz ve günler geçtikçe hem di hekimi korkusu hem de ekonomik külfet giderek artar. Yersiz korkulardan kurtulmann yolu ise düzenli di hekimi ziyaretleridir. Sorunlarn daha bandan tespit ve tedavi edilmesi ise çok daha kolay ve ekonomiktir.

Ana Sayfaya Git