İmplantınızın ömrünü uzatın

Diş Hekimi Pertev Kökdemir uyarıyor: “İmplantınıza iyi bakmazsanız ağzınızda kemik erimesine yol açabilirsiniz!”

Haberler 20.05.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Hekimi Pertev Kökdemir; mplant tedavisi uygulandktan sonra az bakmna daha fazla önem verilmesi gerekir diyor. Kökdemir; mplant tedavisinden sonra az içinde biriken tükürüü olabildiince dar atmak gerekirken, az içinde basnca neden olacak hareketlerden de uzak durulmaldr. mplant uygulandktan sonraki gün az içi çalkalanmamal ve gargara yaplmamaldr. Tedavi süresinde diler temizlenirken çok yava ve nazik davranlmal, temizlik bastrmadan yaplmaldr dedi.

BOL BOL PEYNR, SÜT, YOURT TÜKETN

Di Hekimi Pertev Kökdemir, tedavi sürecinde nasl beslenilmesi gerektiiyle ilgili de bilgilendirdi: mplantn çene kemiine kaynama dönemi olarak kabul edilen tedavi süresinde, scak veya souk olmayan yumuak besinler tercih edilmelidir. Oda scaklndaki yourt, peynir, et, süt, yumurta, çorba, muhallebi, meyve suyu ve ekmein iç ksm gibi besinler tüketilmelidir. Ayrca greyfurt, portakal, kivi, elma ve çilek gibi meyveler tüketilerek vitamin ve mineral ihtiyac da karlanmaldr.

AIZ DUU KULLANIN

mplantnza iyi bakmazsanz azda kemik erimesine sebep olabilir diyerek uyaran Di Hekimi Pertev Kökdemir, implantn ömrünü uzatacak tüyolar verdi:

4 ayda bir di hekimi kontrolünüzü yaptrn

Di aras (ara yüz) frças kullanmay ihmal etmeyin

Az duu kullann

Yemeklerden yarm saat sonra dilerinizi frçalayn

Akamlar dilerinizi frçalamadan önce di ipi ile temizleyin

Yatmadan önce de mutlaka dilerinizi frçalayn

Sigara kullanmayn

Az gargaras kullann

Frçayla di etlerinize masaj yapn

2 ayda bir di frçanz deitirin

Ana Sayfaya Git