"İmplantlar da diş gibi bakım ister"

Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, implantların da gerçek dişler gibi bakım istediğini belirterek, "İmplantlara da gerçek dişlerimiz gibi bakılmalı ve özen gösterilmeli. Günde üç kez fırçalamak, ağız gargarası kullanmak, yılda en az bir kez diş hekimine kontrole gitmek gerekiyor." dedi.

Haberler 01.12.2016 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özzeybek son zamanlarda implantlar konusunda baz olumsuz haberler gündeme geldiini, bu nedenle hastalarn doru bilgilendirilmesinin büyük önem tadn söyledi.

Hastalarn tedavi öncesi çok iyi bir aratrma yapmas gerektiini vurgulayan Özzeybek, ucuz implanttan kaçnlmas gerektiini belirtti.

mplant uygulayacak hekimin iyi bir eitim almasnn önemine deinen Özzeybek, Eitim sertifikasn veren kuruluun hangisi olduu büyük önem tayor. Öte yandan, tedavinin baarsnda, hastann implantna gösterdii özen de çok önemli. mplantlara da gerçek dilerimiz gibi baklmal ve özen gösterilmeli. Günde üç kez frçalamak, az gargaras kullanmak, ylda en az bir kez di hekimine kontrole gitmek gerekiyor. ifadelerini kulland.

Di implant tedavisinde baarszlkta en büyük faktörün kötü yaplan protez olduunu bildiren Özzeybek, Tedavide iyi bir protez planlamas baary çok etkiliyor. Zirkonyum protezler en kullanl olanlar. diye konutu.

Özzeybek, iyi bir di implant tedavisinde baar orannn yüzde 98 olduunu vurgulayarak, Hastalar araba alrken gösterdikleri özeni implant yaptrrken de göstermeli. dedi.

- Sigara alkanl baarszlk nedeni

Sigara alkanlnn implant tedavisinde kesin baarszlk etkeni olduunu bildiren Özzeybek, Kanser tedavisi ve kemoterapi görenlerin implant yaptrmamas gerektii inannn yanl olduunu dile getirdi. Özzeybek, Kemoterapi alanlardaki baar yüzdeleri ile almayanlar arasnda çok az bir fark var. Yani bu hastalarda da implant tedavisinde baarl sonuçlar elde edilebiliyor. deerlendirmesinde bulundu.

Ayn durumun organ nakli yaplan hastalar için de geçerli olduunu belirten Özzeybek, Organ nakli geçiren hastalara da uygun tedavi yöntemi ile baarl implant uygulamalar yaplabiliyor. eklinde konutu.

Tedavide lazer ile üretilenlerin tercih edilmesi halinde, kemik ile implant kaynamasnda baar orannn yüzde 18 arttn anlatan Özzeybek, Ayrca porselenin üzerine oturduu dayanan kalitesi de çok önemli. Hastalarmzdan yaplan geri bildirimlerde, sanayide üretilenlerin bile kullanld söyleniyor. Bu tür kalitesiz ürünler, implantta hareketlilie ya da kemik erimesine yol açyor. dedi.

- mplant tedavisi nedir?

Travma, tümör veya en sk rastlanan biçimiyle doal dilerin kaybedilmesi sonucu azda kemik kayb oluabiliyor. Azda kemik kayb, bu durumdaki bir kiinin doal koullar altnda yeni bir kemik sahibi olamayaca anlamna geliyor. Böyle bir durumda halk arasnda di ekimi olarak bilinen implant uygulamalarna bavuruluyor.

Tek di eksikliinde, yandaki diler kesilmeden tek implant uygulanabiliyor. Ksmi disizlikte ise hareketli protezler yerine implant uygulamasyla sabit protezler yaplabiliyor. Tam disizlikte de sabit bir protez yaplabildii gibi her çeneye 2 veya 4 implant yerletirerek tam protezin tutuculuu artrlabiliyor.

Ana Sayfaya Git