İmplantlı ağıza diş eti masajı

Diş Hekimi Pertev Kökdemir uyarıyor: “İmplant tedavisi uygulandıktan sonra ağız bakımına daha fazla önem verilmesi gerekiyor. İmplantınıza iyi bakmazsanız ağızda kemik erimesine sebep olabilir.”

Haberler 09.01.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Hekimi Pertev Kökdemir, implantnzn ömrünü uzatacak tüyolar verdi:

mplant tedavisi normal artlar altnda ömür boyu kullanlmas planlanarak yaplan tedavilerdir. Ancak aznda implant olanlarn di bakmlarna biraz daha fazla özen göstermeleri gerekir. çünkü kendi dilerimiz bakterilere kar daha kuvvetli bir bariyer olutururken, implantlar bakterilere kar savunmaszdr.

KAN DOLAIMI HIZLANIR

Bakterilerin implant etkileyebilecei giri noktas implantla di etinin birletii noktadr. mplant çevresindeki di etinden içeriye giren bakteriler eer az bakm iyi yaplmyorsa implant çevresindeki kemii eritmeye balar ve birkaç yl içinde salkl implantlar sallanr hale gelebilir. Bu da implantn kaybedilmesi anlamna gelir.

Bunu engellemek için öncelikle di frçalama ileminin çok iyi yaplmas gerekir. Özellikle implant çevresi di etinin bastrmadan ama uzun süre frçalanmas hem o bölgedeki bakteri saysn azaltacak, hem de di etine masaj yaparak kan dolamn artracaktr.

D P MPLANTIN BOYUN KISMINI SARSIN

Kökdemir, Bunun dnda di ipi kullanm srasnda di ipinin implantn boyun ksmn sararak tam bir temizlik yapmasna dikkat edilmelidir. Eer yeteri kadar boluk varsa ara yüz frçasyla da implant çevresi bakteri plandan arndrlmaldr diyor.

Tüm bu temizlik ilemlerinden sonra az duu ile di çevrelerinin ykanmas veya az suyu ile azn çalkalanmas, bakteri saysn iyice azaltacak ve implant çevresi di etinin salkl kalmasna yardmc olacaktr.

HNDSTAN CEVZ YAI LE DLERE GECE BAKIMI

mplantlarn salkl olarak azmzda kalmasnn destekleyici bir dier faktörü de tükürük yapmzdr. Hem içerik, hem de kvam olarak tükürüün doru yapda olmas implantlarmz ve dilerimizi bakterilere kar korur. Eer az kuruluu gibi bir ikayetiniz varsa, di etlerinizde oluacak mikro çatlaklar bakterilerin içeri szmas için uygun bir ortam oluturacaktr. Bu da hem di eti, hem de implantlarn saln olumsuz yönde etkiler.

Di Hekimi Pertev Kökdemir, Az kuruluu ikayeti olan kiiler yapay tükürük ile gündüzleri az ortamlarnn daha slak olmasn salayabilirler. Horlama problemi olan veya burundan nefes alamama nedeniyle az açk uyuyanlar; di ve di eti temizliklerini tam anlamyla yaptktan sonra dilerine az miktarda Hindistan cevizi ya sürerek uyuyabilirler. Bu da gece boyunca di etlerinin kuruyup çatlamasn önleyecek ve bakterilere kar bir bariyer oluturacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git