İnatçı öksürük, kanser belirtisi olabilir

Öksürük iki haftayı geçiyorsa, mutlaka bir hekime başvurmak ve bir akciğer grafiği çektirmek gerekiyor.

Haberler 27.07.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzmanlar, uzun süren ve karakter deitiren öksürüklerin hafife alnmamas gerektiini, bunun kanser belirtisi olabileceini bildirdi. çou defa basit göründüü için doktora gitmeye bile gerek duyulmayan öksürüün çok da masum olmad belirtildi.

HAda yer alan habere göre; daha çok hastalklarn da vurumu olarak ortaya çkan kronik öksürüün astma hatta kansere neden olabilecei kaydedildi. Göüs Hastalklar Uzman Doç. Dr. Güngör Ate, 8 haftay geçen öksürüklere kronik veya uzam öksürük dediklerini söyledi.

Souk algnl, üütme sonras birtakm yaknmalara elik eden öksürük olabileceini belirten Doç. Dr. Ate, Eer öksürük iki haftay geçiyorsa, mutlaka bir hekime bavurmak ve bir akcier grafii çekmek gerekiyor. Öksürüün olduu insanlarn ya ve dier etkilerle birlikte deerlendirildiinde öksürük, bazen çok önemli hastalklarn belirtisi olabilir. Basit bir souk algnl sonras olan öksürük olabilecei gibi iki ay geçen öksürüklerin altnda astm belirtisi olabilir ya da geniz aknts ile seyreden tablolar buna yol açabilir. Bunun bir dier nedeni de mideden yemek borusuna asit kaç olan reflü nedeni olabilir. Bunun dnda iki haftay geçen öksürükleri olan, özellikle 50 ya üzerinde sigara içen insanlarda akcier kanseri gibi tüberküloz gibi hastalklar göz önünde bulundurmamz gerekiyor. Bu nedenle iki haftay geçen tüm öksürüklerde bir akcier grafii çekilmesini göüs hatalklar uzmanna bavurulmasn öneriyoruz, bu hem hastalklarn ayrtrlmas hem de erken tans için çok önemli hem de tedaviyi zamannda doru bir ekilde yapmak açsndan çok önemli dedi.

UZUN SÜREN ÖKSÜRÜKLERDE VAKT KAYBEDLMEMEL

Daha çok 40 yandan sonra ortaya çkan uzam öksürük ve öksürüün karakter deitirmesinin önemli olduuna dikkat çeken Doç. Dr. Ate, konumasn öyle sürdürdü: Öksürükle beraber kanama olmas, öksürükle kan gelmesi veya kanl balgam gelmesi, zayflama, halsizlik, itahszlk, eklemlerinde ar ve ime gibi belirtiler elik ediyorsa, nefes darl varsa, öksürükle birlikte göüs ars elik ediyorsa o zaman öksürüü akcierin içinde bir kitlenin olabileceini düünerek ileri aratrmalara tabi tutmalyz hastalar. Öksürük pek çok hastaln belirtisi olabilir, tek bana basit bir öksürük deyip geçmemeli. Kanserden astma geni bir aralkta belirtileri olabilir. Öksürük sonuç itibari ile bir hastalk deil, hastalklarn ortak bir davurumudur. Öksürüü ciddiye almalyz, önemsemeliyiz.

Ana Sayfaya Git