İncir yedikten sonra 1 bardak su için!

Yazın tatlı mı tatlı meyvelerinden olan ve lezzetli olduğu kadar sağlığımıza da birçok fayda sağlayan incir, artık son demlerini yaşıyor…

Haberler 12.09.2020 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beslenme ve Diyet Uzman Melike eyma Deniz, salmz için temel olan A, E ve K vitamini ile potasyum, kalsiyum gibi mineraller ve antioksidanlar yönünden zengin olan incire beslenmemizde mutlaka yer vermemiz gerektiini belirtirken Buna karn bir orta boy incirin yaklak 35-40 kalori olduu unutulmamal ve porsiyon kontrolü elden braklmamal. ki adet incir bir porsiyon yerine geçiyor. çeriindeki yüksek eker nedeniyle diyabet hastalarnn temkinli olmalar ve günde bir-iki taneden fazla tüketmemeleri gerekiyor diyor. Beslenme ve Diyet Uzman Melike eyma Deniz, incirin faydalarn anlatt, salkl incir tatls tarifi verdi.

KAN BASINCINI DENGELEMEYE YARDIMCI

Sodyum ve potasyum kan basncs dengesi için önemli iki mineral. Özellikle sebze, meyve grubu yiyecekleri az tüketen, sklkla hazr yemek yiyen, yemein tadna bakmadan tuz ekleyenlerde sodyum miktar yükselirken potasyumda eksiklikler görülebiliyor. Bu ekilde beslenmek hipertansiyona yani yüksek tansiyona neden olabiliyor. Potasyum yönünden zengin olan incir ise kan basncnn dengelenmesine yardmc oluyor.

ZAYIFLAMAK STEYENLERN DESTEKçS

Günlük 25-30 gram posa tüketimi kan basncndan kan ekerine, barsaklarn düzenli çalmasndan itah kontrolüne kadar birçok fayda salyor. ncirin posadan zengin olmas tüm bu etkileri görmeye yardm ediyor. Tatl m tatl olmas sayesinde de zaman zaman yaanan tatl isteklerine çare oluyor.

SNDRM SSTEMNE FAYDALI

Günlük posa tüketiminin düük olmas, hareketsizlik, az su içmek gibi nedenlerle yaanan barsak tembelliinde çözüm için incir son derece etkili bir besin kayna. Yüksek posa içerii sayesinde incir, barsaklarn iyi çalmasn salyor. ncir yedikten sonra bir bardak su içmeyi de unutmayn. çünkü incirin ardndan içeceiniz bir bardak su barsaklarnzn çok daha etkili çalmasn salar.

YALANMA KARITI

Mor renkli meyve ve sebzeler, hücre hasarna kar koruyucu olduu bilinen bir antioksidan türü olan antisiyoninden yönünden zengin olurken; incir de lezzetli olmasnn yan sra zengin antisiyonin içerii sayesinde kolajen yapmn artryor ve cilt salna etki ediyor. Böylece yalanma kart etkisi de ortaya çkyor.

MEME VE KOLON KANSERNE KARI SAVAçI

Beslenme ve Diyet Uzman Melike eyma Deniz çerdii çeitli antioksidanlar, potasyum, kalsiyum gibi mineraller sayesinde bakl kuvvetlendiren incir, kanserden korunmada fayda salyor. Vücuttaki ar östrojen hormonunun kadnlarda meme kanserine yol açabildii biliniyor. ncir ise bu etkinin ortadan kaldrlmasna yardmc oluyor. Ayrca içeriindeki lif sayesinde vücuttaki atklarn hzl atlmasna katkda bulunduu için kolon kanserine kar koruyucu olduunu da söyleyebiliriz diyor.

Ana Sayfaya Git