Işın tedavisinde nokta atış

Metastaz yapmış meme kanserlerinde metastazlara yönelik yüksek doz ışın tedavisi uygulanıyor ve oldukça iyi sonuçlar elde ediliyor

Haberler 29.11.2021 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Radyasyon onkolou Dr. Osman Burak Can, meme kanserinde radyoterapinin (n tedavisi) memede ve koltuk alt lenf bezlerinde hastaln tekrarlamasnn önüne geçmek amacyla uygulandn belirterek Ayrca metastaz yapm meme kanserlerinde nokta at teknii ile metastazlara yönelik yüksek doz n tedavisi uygulanabilmekte ve oldukça iyi sonuçlar elde edilmektedir dedi.

Radyasyon Onkolojisi Uzman Dr. Can, radyoterapinin meme kanserinin tedavisindeki yerine dikkat çekti. Uzm. Dr. Can, metastaz yapm meme kanserlerinde nokta at teknii ile metastazlara yönelik yüksek doz n tedavisi uygulanabildiini ve oldukça iyi sonuçlar elde edildiini sözlerine ekledi.

Organlar da korunuyor

Radyoterapinin, cerrahi ve kemoterapi ile birlikte meme kanseri tedavisinin önemli bileenlerinden biri olduunu kaydeden Dr. Osman Burak Can, her 8 kadnda bir görülen meme kanserinin tedavi edilebilen kanserlerden biri haline geldiini de hatrlatarak öyle konutu: Radyoterapiyi hem meme kanserinin hem de metastazlarnn tedavisinde uyguluyoruz. leri teknoloji cihazlarla yeni teknikler tedavideki baarmz artryor. Radyoterapiyi, meme koruyucu cerrahi sonras veya koltuk altnda lenf bezi metastaz varlnda da öneriyoruz. Radyoterapi uygulamasnn amac memede ve koltuk alt lenf bezlerinde hastaln tekrarlamasnn önüne geçmek. Bu tedavi sklkla 5-6 hafta kadar sürüyor. Radyoterapi srasnda lml düzeylerde cilt yan etkileri görülmekle birlikte yüksek teknolojili cihazlar ve yeni tedavi teknikleri ile kalp ve akcier gibi organlar radyasyonun istenmeyen yan etkilerinden maksimum düzeyde korunuyor.

Ana Sayfaya Git