İşkolikler risk altında!

Günümüzün moda hastalıklarından biri haline gelen, halk arasında kulunç olarak da bilenen, yumuşak doku romatizması “fibromiyalji” pek çok kişiyi etkisi altına alıyor. Kesin tanı konulmasının oldukça zor olduğunu belirten Algoloji (Ağrı) Uzmanı Prof. Dr. Kader Keskinbora, fibromiyaljinin yüzde 80 oranında mükemmeliyetçi kadınlar ve işkoliklerde görüldüğüne dikkat çekti.

Haberler 25.10.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fibromiyalji; boyun, srt, boyun, omuz ve kalçalarda bir türlü geçmek bilmeyen tutulmalar, kas arlarna neden oluyor. 3 aydan uzun süren yaygn kas-eklem ars, vücutta baz hassas arl noktalar, yorgunluk, sabah tutukluu ile karakterize kronik bir hastalk olan fibromiyalji her yata ve her iki cinste de görülebiliyor. 25-60 aras ve kadnlarda, erkeklerden daha fazla rastlanyor. Özellikle mükemmeliyetçi kadnlar ve ikolikler risk altnda!

UYKU BOZUKLUU ARIYI ARTIRIYOR

Strese bal olarak gelien tutulmalar, beyin ve çevre sinirler arasndaki iletimde görev alan serotonin ve adrenalin gibi baz kimyasal maddelerde eksiklik veya bozuklua neden olabiliyor. Ar stres ve endie ise durumu daha karmak bir hale getiriyor. Son çalmalar depresyon, uyku bozukluu ve çevresel faktörlerin yaknmalar ksr döngüye çevirdiine dikkat çekiyor.

TEK SEANSLIK RADYOFREKANS TEDAVS!

Tedavide öncelikle serotonin ve adrenalin maddelerini yerine koyan antidepresanlarn kullanm büyük önem tayor. Ayrca boyun, omuz ve srttaki arl tetik noktalara radyofrekans tedavisi uygulamas gerekiyor. Radyofrekans akm üreten özel bir jeneratör ve bu akm dokuya ileten bir radyofrekans inesi ile arl tetik noktalara girilerek radyofrekans akm pulsed modunda 10 dakika uygulanyor. Uygulama bir kez yaplyor ve ortalama 6 ay ila 2 yl süresi boyunca hastalarn boyun ve srt arlar azalyor.

Ana Sayfaya Git