İyi dezenfekte edilmeyen havuzlar tehlike saçıyor

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aydın Maçin, havuzların iyi dezenfekte edilmediği takdirde tehlike saçtığını belirtti.

Haberler 12.08.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memorial Dicle Hastanesi Göz Hastalklar Uzman Op. Dr. Aydn Maçin, yaz aylarnda uzun tatillere çkamayanlarn serinlemek için havuzu tercih ettiini ifade ederek, havuzlarda göz sal açsndan nelere dikkat edilmesi gerektii konusunda bilgi verdi. Havuza gündüz girildii zaman güne na maruz kalndn aktaran Maçin, Bu yüzden güne gözlüünü ciddi ekilde havuzlarda kullanmak gerekiyor dedi.

Havuzlardaki temizlik konusuna dikkat çeken Maçin, Havuzlarda kullanlan klorun 1 milyonda 1 ile 3 arasnda olmas gerekiyor. çünkü bu düzey azald zaman enfeksiyona maruz kalnabilir. Örnek olarak adenovirüslü bir kii o havuza girdiinde o havuzun klor miktar yeterli deilse veya iyi dezenfekte edilmemise o havuza giren herkes bu virüsü kapabilir ki öyle vakalar karmza gelmektedir. Klor miktar çok olduu zaman da klor çok ciddi alerjen ve göz yüzeyini bozabilecek bir madde. Bu çok ciddi alerjenlere sebep olabilir ve göz yüzeyine küçük yaralar yapp çok ciddi yanma batma, kant gibi semptomlara sebep olabilir. Bir de havuzlardaki PH deerinin 7,2 ve 7,8 arasnda olmas hem deri hem de göz salmz açsndan çok önemli diye konutu.

Virüslü hastalar havuza girmemeli

Suyunun deime sklnn en az haftada iki olduu havuzlarn tercih edilmesi gerektiini vurgulayan Maçin, unlar kaydetti:

Enterit veya adenovirüs konjonktiviti gibi bir hastalmz varsa kesinlikle toplu kullanm olan havuzlara girmeyi önermiyoruz. Havuzlara girmeden önce kesinlikle sabunlu suyla du alnmas gerekiyor ve havuza girip uzun saatler kalacaksak hem havuza giren insanlar koruma açsndan hem de kendimizi koruma açsndan saatte bir defa du almamz gerekiyor.

Ana Sayfaya Git