Jandarma imdada yetişti

Van'ın Erciş ilçesinde doğum sonrası solunum sıkıntısı çeken bebek, jandarma helikopteriyle Batman'daki hastaneye ulaştırıldı.

Haberler 18.09.2020 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Erci ilçesinde dünyaya gelen ve solunum sknts nedeniyle hayati tehlikesi bulunan bebek, jandarma ekiplerinin gayretleri sonucu helikopterle Batmandaki hastaneye ulatrld.

Valilikten yaplan açklamaya göre, önceki gün doum sanclar balayan Gülcan Bulkan, yaknlar tarafndan kaldrld Erci Devlet Hastanesinde bir kz çocuu dünyaya getirdi.

Doumdan sonra yaplan tetkiklerde bebein solunum sknts yaadn belirleyen doktorlar, ilk müdahalenin ardndan ileri tetkik ve tedavi için sevk edilmesine karar verdi.

SEFERBER OLUNDU

Kentteki çocuk youn bakm ünitelerindeki doluluk nedeniyle çevre illerde ve hastanelerde aratrma yapan ekipler, yeni doan bebek için Batmandaki bir hastanede yer buldu.

Doktorlarn, durumu kritik olan bebein Batmana sevkinin kara yoluyla yaplmasnn mümkün olmayacan belirtmesi üzerine, Van Valilii ve Jandarma Asayi Kolordu Helikopter Filo Komutanl ile irtibata geçildi.

Ekiplerden bebein durumuyla ilgili bilgilerin alnmasnn ardndan görevlendirilen Skorsky tipi helikopter, ksa sürede Van Jandarma Filo Komutanlndan havalanarak Erci ilçesindeki 108. Topçu Alay Komutanl pistine ini yapt.

Bebek de Erci Devlet Hastanesi Yenidoan Servisi personelleri tarafndan ambulansa alnarak helikopterin indii alana getirildi. Görevlilerin nezaretinde Batmana ulatrlan bebek, tedavi altna alnd. Bebein salk durumunun iyi olduu bildirildi.

Ana Sayfaya Git