Kış Aylarında Su İçmeyi İhmal Etmeyin!

Pek çoğumuz kış aylarında su içmeyi unutuyor ya da su yerine sıcak içecekler içmeyi tercih ediyor ve kışın vücudumuzun daha az suya ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.. Oysa sanılanın aksine yaz kış fark etmeksizin vücudumuz suya ihtiyaç duyuyor.Hiçbir içeceğin suyun yerini tutmadığının altını çizen Sabri Ülker Vakfı, su tüketimini arttırmaya yönelik öneriler paylaşıyor.

Haberler 19.11.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

K mevsiminin gelmesiyle birlikte pek çoumuzun yaam tarz, beslenme ve su tüketim alkanlklar da deiiyor. Ancak mevsim ne olursa olsun salmz korumak için yeterli miktarda su tüketmeye özen göstermek gerekiyor. Kurulduu 2009 ylndan bugüne, gda, beslenme ve salkl yaam bilincinin gelimesine katk salamak, topluma bu konulardaki en doru, güncel ve bilimsel bilgiyi aktarmak hedefiyle çalmalarn sürdüren Sabri Ülker Vakf, suyun vücudumuz için hayati önem tadn hatrlatarak, k ayarnda su tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiinin altn çiziyor.

Su içmekneden önemli?

Su, vücudun tüm fonksiyonlar için gereklidir. Vücudun %60nn su olduunu düünürsek yeterli miktarda su içilmediinde, öncelikle konsantrasyonda bozulma, yorgunluk, halsizlik, enerji düüklüü görülürken, ilerlediinde karacier ve böbrek fonksiyonlarnda bozulmalar; bu da uzun vadede ciddi hastalklara sebep olabilmektedir.

Peki ne kadar su içilmeli?

Yetikin salkl, fiziksel aktivitesi düük bir birey günlük 6-8 su barda 2-2,5 litre su içmelidir. klim koullar, ortam scakl, fiziksel aktivite düzeyi ve vücuttan atlan su miktarna bal olarak her bireyin su ihtiyac farkldr. Yeterli miktarda su tüketmediinizi düünüyorsanz susama hissini beklemeden gün içinde su tüketmeye özen gösterin. çay ve kahvenin suyun yerine geçmediini unutmayn ve kafein içeren içeceklerin ar tüketiminin vücuttan su atmna yol açtn göz önünde bulundurarak, çay ve kahve tüketimini lml düzeyde tutup ayn oranda su tüketmeye özen gösterin.

Su tüketimini arttrmak için tavsiyeler

Su tüketmeyi sevmiyor veya gün içinde su tüketmeyi unutuyorsanz, suyunuza limon, tarçn, nane yapra, elma gibi taze meyve ve sebzeleri ekleyerek su içmeyi daha keyifli hale getirebilirsiniz, suyunuzu görebileceiniz yerlerde, masanzda bulundurmak su tüketimini hatrlamaya yardmc olacaktr, ayrca telefonunuza su içmeyi hatrlatan uygulamalar indirebilir, günlük su tüketiminizi deerlendirebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git