Kışın bu bitki çaylarını mutlaka için

Kış hastalıklarından korunmanın en etkili yöntemlerinden biri olan bitki çayları hem doğal olmaları hem de rahatlatıcı etkileri ile vücudun bağışıklık sistemini koruyor. Bitki çayları vücudunuzda antibakteriyel bir etki yaratarak mikroplara karşı koruma sağlıyor.

Haberler 15.12.2016 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tam bir antioksidan ve C vitamini deposu olan bu çaylarla birlikte k aylarn daha salkl ve zinde geçirmek mümkün.

Bitki çaylar tüketirken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri çaylar gün içinde çok fazla tüketmemek. Özel karmlar içeren bu çaylarn fazla tüketilmesi yarardan çok zarar getirebiliyor.

K aylarnda içilmesi gereken bitki çaylar:

1. Melisa çay

Mutluluk ve yorgunluk gibi sorunlar ortadan kaldran melisa çay, k aylarnn yaratt depresif etkilere de bire bir. Melisa çayn uyku öncesi içmek uykuya dalmay oldukça kolay hale getiriyor. K aylarnda scak bir ekilde tüketilen melisa çayn yaz aylarnda ise serinlemek için tüketmek mümkün. Melisa çayn lezzetli hale getirmek için içerisine bir dilim limon atabilirsiniz.

2. Kuburnu çay

Cilt formunu koruyan ve cildin elastikiyetini artran kuburnu çay, baklk sistemini güçlendiren yaps ile de en önemli k çaylar arasnda bulunuyor. Hastalklara kar direnci artran kuburnu, tam bir C vitamini deposu olarak biliniyor. Günde 2-3 bardak kuburnu çay souk algnl sorunlarn ortadan kaldrrken idrar yollar sorunlarnda da etkili.

3. Zencefil çay

K hastalklarn önleyen zencefil çay ayn zamanda sindirim sistemini rahatlatan karmlara sahip. Soyulmu halde olan zencefili ince ince dilimleyerek 10 dakika kaynatn. çaynz kaynadktan sonra üzerine bir çay ka bal ve birkaç damla limon ilave ederek içebilirsiniz.

4. Papatya çay

Sakinletirici etkisi ile öne çkan papatya çay, az içi yaralarn önlemede de oldukça yardmc. Boaz arlarn gideren papatya çay ayrca stresle baa çkmada da son derece etkili. Uyku öncesi bir bardak papatya çay içerek derin bir uykuya kolayca geçebilirsiniz.

5. Karahindiba çay

Sindirime yardmc olan karahindiba çay, kan temizler ve vücuttaki toksik maddelerin atlmasna yardmc olur. shale iyi gelen karahindiba çayn günde bir bardak tüketebilirsiniz.

6. Nane çay

K aylarnda artan mide yanmasn gidermek, reflü ikayetlerini azaltmak ve mide bulantsn önlemek için en etkili çaylardan biri nane çay. Nane çayn bir dilim limon ile birlikte için.

7. Tarçn çay

Boaz arlarnda son derece etkili olan tarçn çay souk algnl semptomlarn da azaltyor. Tarçn çayn bir çay ka bal ve bir dilim limon ile tatlandrn.

Ana Sayfaya Git