Kışın hasta olmamak için bol su tüketilmeli

Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Kula, soğuk algınlığı, nezle ve grip riskinin arttığı kış aylarında, hastalıklarından korunmak için bol sıvı alımına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 02.12.2017 - 13:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Havalarn soumasndan dolay susama hissiyatnn azaldn belirten Kula, Fakat bu vücudumuzun suya olan gereksiniminin azaldn göstermiyor. O yüzden yine olabildiince su içmeye dikkat edilmelidir. 2, 2 buçuk litre. Sv almnn belli bir düzeyde olmas hastalkl risklerinin azalmasna da dolayl yoldan yardmcdr dedi.

K sebzesi ve meyvesi tüketmeye dikkat

Suyun dnda sv almn artrmak için adaçay, hlamur, ku burnu gibi olumlu etkisi olan bitki çaylarnn da tercih edilebileceini kaydeden Kula, beslenmede ise k sebze ve meyvelerinin her gün tüketilmesine dikkat edilmesi gerektiini ifade etti. Kula, K sebzesi ve k meyvelerini günlük belli porsiyonlarda tükettiinizde vücudunuza hem posa hem vitamin hem minerali belli bir dengeyle aldnz için baklk sistemini desteklemi olursunuz. Bu da yine hastalklara kar koruyucudur diye konutu.

Probiyotikler de koruyucu

Beslenme ve Diyet Uzman Esra Kula, baklk sistemi için yararl olan yourt ve kefir gibi probiyotiklerin de k aylarnda hastalklardan koruyucu önlemler arasnda yer aldn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git