Kırışıklıklara karşı 4 tüyo

Dr. Metehan Özgür, yaşlanma belirtilerinin başında gelen kırışıklıkların giderilmesi hakkında bilgi verdi.

Haberler 20.08.2019 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Estetik Hekimi Metehan Özgür, Yalanma belirtilerinin banda kukusuz ki krklklar geliyor. Krklklarn olumasnda bir çok etkili faktör vardr. Ancak bir çok kiinin sorunu haline gelen krklar engelleye yardmc olacak baz yollar vardr dedi.

Özgür, krklklar hakkna u tüyolar verdi:

Daha Fazla Balk Tüketin: Balk tüketimiyle alnan omega 3 ya asitleri; ton bal, somon, uskumru, alabalk gibi. Balklarda oldukça zengin olarak bulunur. Bu ya asitleri vücut için faydal olmalarnn yan sra cildi besler ve krklklarn azalmasna yardmc olur. Cildin genç, dolgun ve diri görünmesini salar.

Yeil Renkli Besinler: A vitamini cilt için önemli bir vitamindir. çünkü cilt hücrelerinin güçlenmesini salar ve cildi daha canl ve parlak görünüme kavuturur. Brokoli, spanak, paz, kabak, maydanoz, prasa, bezelye gibi. Besinler A vitamini açsnda zengindir.

C Vitamini Cildi Gençletiriyor: Mükemmel etkilere sahip olan C Vitamini cilt lekeleriyle savamaya yardmc olur, kolojen üretimini arttrarak cilde daha genç bir görünüm kazandrr, cilt yüzeyini güçlendirir ve cildi yumuatp daha canl görünüm verir. Cilt tonunu da düzenleyen C Vitamini yalanma belirtilerinin ortaya çkmasn da geciktirir. Bu vitamin için Portakal, limon, kivi, mandalina, çilek, kavun, yeil biber, rezene gibi. Besinler tüketebilirsiniz.

Tekrarlayan Mimik Hareketlerinden Kaçnn: Gözleri ksarak bakma, ka çatma, ka kaldrma gibi. Sürekli tekrarlanan yüz hareketleri ciltte çizgiler olumasna neden olur. Ayrca yüz kaslarnn gereinden fazla çalmasna sebep olur. Bu nedenle bu tür mimik hareketlerinden kaçnlmaldr.

Ana Sayfaya Git