Kırmızı et tüketin, çayı kısıtlayın!

Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner demir eksikliğinde ilaç tedavisinin yanı sıra demirden zengin beslenmenin de son derece önemli olduğunu belirterek şu önerilerde bulunuyor:

Haberler 30.04.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

En zengin demir kayna olan krmz eti haftada en az 2 kez tüketmeye özen gösterin.

Ispanak, karalahana ile paz gibi yeil yaprakl sebzeleri; krmz mercimek, kuru fasulye ve nohut gibi kuru baklagilleri sofranzda skça bulundurun.

Ceviz, fndk ile fstk gibi kuruyemiler, balk ve yumurta sars da demirden zengin besinler arasnda yer alyorlar. Bu besinler sofranzda düzenli olarak yer almal.

Ülkemizde demir eksikliinin en önemli nedenlerinden biri, ar çay tüketmek. çay içeriindeki fitat maddesi nedeniyle demiri balayarak mide barsak kanalndan vücuda geçmesini önlüyor. Demir eksikliine kar çay günde 2-3 bardakla snrlamanz ve yemekten 1-1.5 saat sonra içmeniz çok önemli.

Demir eksiklii her 3-4 kadndan birinin sorunu!

CDD HASTALIKLARIN LK SNYAL OLABLR!

Halsizlik, dikkat eksiklii, uykuya eilim, kalpte çarpnt ve saç dökülmesi gibi pek çok soruna yol açabiliyor. Genellikle de üreme çandaki kadnlar tehdit ediyor. Tedavi edilmezse yaam kalitesini oldukça düürebilen ve ciddi bir igücü kaybna neden olabilen bu salk sorununun ad demir eksiklii!

Ana Sayfaya Git