Kabızlığa karşı etkili kürler

Bağırsak faaliyetlerini artıran bu kürler sayesinde kabızlık sorununa dur diyebilirsiniz. İşte birbirinden etkili 7 kür.

Haberler 30.12.2016 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sindirim sistemi sorunlarndan biri olan kabzlk dknn uzun süre barsaklarda beklemesi durumuna deniyor. Beslenme ile dorudan alakal olan kabzlk özellikle dengesiz beslenme gibi durumlarda ortaya çkabiliyor. Hareketsizlik, yetersiz sv tüketimi ve stres de kabzla neden olan etkenler arasnda gösteriliyor.

Kabzlk belirtilerini ortadan kaldrmak için bol sebze ve meyve tüketmek, bol su içmek, kepekli ve lifli besinler yemek ve zeytinya tüketmek öne çkan önlemlerden bazlar olarak saylabilir. Kabzla çare olabilecek baz etkili kürler de bulunuyor. Barsak faaliyetlerini artran bu kürler sayesinde kii daha rahat bir dklama gerçekletirebiliyor.

BUNLARI YAPMANIZ GEREKYOR

1. Kabzla hzl müdahale etmek için 1 ya da 2 yemek ka hint ya tüketebilirsiniz. Böylece barsaklarnz daha kolay çalr ve kabzlk sorunu ortadan kalkabilir.

2. Yemek yemeden önce 150 ml yourt suyu içmek barsaklar yumuatarak kabzlk sorununu giderir. Yourdun içerisinde yer alan barsak dostu flora sayesinde barsaklar dklama ilemini daha kolay yapar hale gelir.

3. Kuru kays ve kuru erii akamdan br bardak suya koyun ve bir gece bekletin. Sabah aç karnna bu suyu için ve kuru meyveleri yiyin. Barsaklar aktive eden kuru kays ve kuru erik dklama problemlerinin ortadan kalkmasna yardmc olur.

4. Sabahlar aç karnna yarm kase yourdun içerisine keten tohumu ilave ederek yourdu kartrn ve daha sonra karm yiyin. Barsaklarnzn rahatladn göreceksiniz.

5. Prasa kabzlk için birebirdir. Pirinçsiz ve bol zeytinya ilave ederek piirdiiniz prasay haftann üç günü yiyebilir ve kabzlk sorununun önüne geçebilirsiniz.

6. Be bardak suyun içerisine iki poet yeil çay, bir tutam maydanoz, bir tutam kiraz sap, iki kays ve yarm limon ilave ederek karm kaynatn. Bu bitkisel çay her gün en az üç kere içerek kabzlk sorununa son verebilirsiniz.

7. ncir barsaklarn rahat çalmasn salayan meyvelerden biri. Bir bardak suya üç adet kuru incir ilave edin ve suyu sabaha kadar bekletin. Sabah aç karnna suyun içindeki incirleri yiyerek üzerine beklettiiniz suyu için. Böylece barsak sorunlarnz en aza indirebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git