Kalabalık ortamlara girmeyin

Dr. Öğretim Üyesi Salih Aydın, "Koronavirüsün yanı sıra domuz gribi olarak bilinen Influenza A ve B de çok yaygın. Sömestr tatilinde çocuklarınızı kalabalık ortamlardan uzak tutun" dedi.

Haberler 21.01.2022 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nfluenza enfeksiyonlarnn son zamanlarda çocuklar arasnda oldukça sk olarak görüldüünü söyleyen çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Öretim Üyesi Salih Aydn Okullarn açlmasyla birlikte kapal alanlarda daha fazla vakit geçirilmesiyle influenza vakalarnda art gözlenmektedir. Ani balayan ate, öksürük, boaz ars, ba ars, yaygn kas arlar, yorgunluk, halsizlik, itahszlk, bulant, kusma yaknmalaryla kendini gösteren bu hastalkta deien derecelerde solunum yolu tutulumlarna bal bronit, zatürre gibi sorunlar da görülebilmektedir. Özellikle küçük bebekler ve kronik hastal olan çocuklarda hastane yatlarna ve hayat tehdit eden ciddi klinik tablolara yol açabilmektedir diyerek uyard.

KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURUN. TEMZLK KURALLARINI UYGULAYIN

çocuklar influenza enfeksiyonundan korumak için sömestr tatilinde kalabalk ortamlardan mümkün olduunca uzak tutulmas çok önemlidir diyen Aydn, hastalktan korunmann yollarn öyle sralad:

Hasta bireylerin çocuklar sevmesi, öpmesi engellenmelidir. Ellerini ykayabilecek yata ise çocua etkin bir el ykama öretilmeli ve uygulanmaldr. Küçük bebeklerin bakmn yapanlarn sk sk ellerini ykamalar da çok önemlidir. nfluenza damlack yoluyla bulaan bir enfeksiyon olduundan kapal ortamlar sk sk havalandrlmaldr. Baklk sisteminin güçlü tutulmas için iyi bir uyku, yeterli ve dengeli beslenme, bol sv tüketilmesi de oldukça önemli hususlardr.

çOCUKLAR MUTLAKA AILANMALI

Dr.Salih Aydn, Tüm bu önlemlere dikkat edilmesinin yannda her yl grip mevsiminin balangcnda 6 aydan büyük bütün çocuklar mutlaka influenzaya kar alanmaldr. Her yl alanma gerei olmasnn nedeni, ann salad bakln bir sonraki yl azalmasdr. nfluenza alar, her yl bir sonraki influenza mevsiminde dolamda olaca öngörülen virüs tiplerinden üçünü içerecek ekilde tekrar hazrlanmaktadr diyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git