Kalbi delik iki çocuk!

Elazığ'da kalbinde delik bulunan 2 çocuk anjiyografi yöntemi ile tedavi edildi

Haberler 14.01.2022 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda, Frat Üniversitesi (FÜ) Hastanesinde kalbi delik 2 çocuk, anjiyografi yöntemiyle tedavi edildi.

FÜ Tp Fakültesinden yaplan açklamaya göre, çocuk Kardiyoloji Anabilim Dal Öretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Ylmaz ile Dr. Ör. Üyesi Osman Akdeniz tarafndan 4 ve 7 yalarndaki iki çocuk hastaya yaplan katater anjiyografi ilemi, baarl bir ekilde gerçekletirildi.

Açklamada görülerine yer verilen Prof. Dr. Ylmaz, geçen yl austos ayndan itibaren alt yapsn hazrladklar anjiyografi ilemini ilk kez kalbi delik 2 çocuk hastaya uyguladklarn belirtti.

Operasyonun baarl bir ekilde yapldn aktaran Ylmaz, Bölgemizde bu tip hastalarmza giriimsel olarak katater anjiyo ilemi ile halk arasnda bilinen kalp delii kapama ilemleri, kalp kapakçklarnda damar darlklarnn balonla açlma ilemleri yapmak için planlamamz devam etmektedir. ifadelerini kulland.

TEDAV EDLDLER

Dr. Ör. Üyesi Akdeniz de, uygulamaya baladklar yöntemle çocuk hastalarn da ifa bulabileceini belirterek, unlar kaydetti:

çocuklarda yaplan anjiyo kataterizasyonunu tansal ve giriimsel olarak artk hastanemizde yapabiliyoruz. Tansal kataterizasyonda kalbin deiik odacklarndan kan örnei ve basnç kaytlar alarak kalp deliinin çocukta yapaca etkiyi hesaplyoruz ve cerrahiye uygun olup olmadna kara veriyoruz. limizde ve bölgemizde bu ilemlerin yaplmas önem arz etmekteydi. Sevk etmeden bu hastalarmzn hastanemizde ve ünitemizde tehis ve tedavilerini gerçekletirebileceiz.

Ana Sayfaya Git