Kalbi delik ve kalp damarları tıkalı Miraç Özbalık hayata tutundu

15 günlükken kalbinin delik ve kalp damarlarının tıkalı olduğu tespit edilen Miraç Özbalık, yapılan ameliyat ve tedaviyle 52 gün sonra sağlığına kavuştu.

Haberler 02.08.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doutan kalp damarlarndan biri tkal olan ve 15 günlükken kalbi delik olduu tespit edilen Miraç Özbalk, yaplan ameliyat ve tedaviyle 52 gün sonra salna kavutu.

DHAnn haberine göre; Idrl Veysiye ve Murat Özbalkn üçüncü çocuu olan Miraç Özbalk, doumundan ksa bir süre sonra vücudunda görülen morarma nedeniyle götürüldüü Idr Devlet Hastanesinden Erzurum Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesine nakledildi. Doutan kalp damarlarnn bir tkal olan ve kalbinde tpta üfürüm diye tabir edilen delik bulunan 15 günlük Miraç bebek Yenidoan ünitesine yatrld.

Yenidoan ünitesinden sorumlu Doç. Dr. Hasan Kahveci, Miraç bebei Pulmoner hipertansiyon (PH) olarak nitelendirilen kalpten akciere temizlenmesi için kirli kan götüren atardamarlardaki kan basncnn sürekli yüksek olmas tehisi ile birinci düzey küvözde monitörize edilmek üzere kontrol altna aldklarn söyledi. Bebein daha sonraki aamalarda çocuk kalp ve kardiyoloji, yenidoan olmak üzere 3 ayr klinik hekimleri tarafndan takip edildiine iaret eden Doç. Dr. Kahveci, yeterli beslenme ve kan deerleri kontrol altna alndktan sonra çocuk Kalp Damar Cerrahi Uzman Dr. Mehmet Biçer tarafndan ameliyat edildiini belirtti. Miraçn baarl geçen ameliyat sonras çocuk Kardiyoloji Uzmanlar Dr. Ufuk Utku Güllü ve Dr. smail Balaban tarafndan takip edildiine iaret eden Doç. Dr. Kahveci, 52 gün sonra salna kavuturulan Miraç bebek geleceine daha salkl bir ekilde yürümek üzere taburcu edildi dedi.

Miraç bebein annesi Veysiye Özbalk, Dier çocuklarmzda herhangi bir sorun yoktu. Miraç daha 10 günlükken skntlarn gördük. Önce Idr sonra Erzurum Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesine getirdik.Yenidoan ünitesi, çocuk Kalp ve Kardiyoloji uzmanlarn yan sra çalan tüm personel inanlmaz bir ilgi gösterip olumuzu salkl bir ekilde kucamza verdiler. Allah hepsinden raz olsun diye konutu.

Ana Sayfaya Git