Kalbi delik ve sağda olan Samet'in resim tutkusu

Van'ın Edremit ilçesinde sağ tarafta bulunan kalbinde iki delik ve damarlarında tıkanıklık olan, rahatsızlığı nedeniyle dışarıya çıkamadığı için resim yaparak vakit geçiren Samet Işık, eserlerini açtığı iki sergide sanatseverlerin beğenisine sundu.

Haberler 25.08.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

abaniye Mahallesinde yaayan ve kalbi sa tarafta dünyaya gelen Ik (12), küçük yata rahatszlannca ailesi tarafndan çeitli hastanelere götürüldü. Yaplan muayenelerde Ikn ters tarafta bulunan kalbinde iki delik ve kalp damarlarnda tkanklk tespit edildi.

Tedavisine iki yanda balanan Ik, rahatszlklar nedeniyle evden darya çkamaynca, ailesinin yönlendirmesiyle üç yanda resim yapmaya balad. Televizyonda gördüü yerlerin ve hayvanlarn resimlerini yapan Ik, Vandaki bir alveri merkezinde iki sergi açt.

- En iyi arkadam kalem ve frçalarm oldu

Ik, AA muhabirine yapt açklamada, rahatszlnn moralini bozmamas için resim çalmalarna arlk verdiini söyledi. Bu sayede yaama tutunduunu anlatan Ik, unlar dile getirdi:

Hastalm okula gitmemi ve dar çkmam engelledii için çok sklyorum. Dardaki tozlar salma çok zarar veriyor. Eve gelen öretmenimden ders alyorum. Bu skntlarm gidermek, yalnzlk hissetmemek ve aclarmn bir nebze dinmesi için kendime çözümler aradm. çünkü sürekli evdeydim ve hiç arkadam yoktu. Küçük yata resim yapmaya baladm ve zamanla çok sevdim. Darda manzara göremediimden televizyondan gördüüm manzara ve hayvan resimlerini çizerek hayatma renk katmaya çaltm.

Darda dier çocuklar gibi oynayabilecei günleri hayal ettiini dile getiren Ik, Evin balkonundan çocuklar görüyorum. çok güzel oynuyorlar. Ben onlar gibi oynayamyorum ve arkadam olmuyor. Bu nedenle evimin içinde arkada aramaya baladm. Evimdeki en iyi arkadam kalem ve frçalarm oldu. diye konutu.

- Akdamar Adas ile Kapadokyay görmek istiyorum

Ik, gitmek isteyip de gidemedii birçok yeri televizyonda izlediini ifade etti.

Vandaki Akdamar Adas ile Kapadokyay yakndan görmek istediini dile getiren Ik, Kapadokyada balonla uçan insanlar ile Akdamar Adasna giderken Van Gölünü tekneyle geçen kiileri resimlerime yansttm. Eer bir gün iyileirsem ben de oralara gideceim. Arkadalarmla oyunlar oynayacam. dedi.

Baba Sinan Ik da olunun her zaman yannda olduunu, onun resim yaparak yaama tutunmasnn kendisini de mutlu ettiini vurgulad.

çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Aydn Yakr da Samet Ikn hastalklar nedeniyle iki ameliyat geçirdiini anlatt.

Olunun hayatta kalmasnn bir mucize olduunun altn çizen Yakr, Kalbinde ciddi rahatszlklar var. Ergenlik çana gelince kalc bir ameliyat yaplarak hayata tutunmas salanacak. çocuumuzun salk durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git