Kalıcı dövmeler kaderiniz olmasın

Dermatoloji Uzmanı Doktor Fulya Tezel, geçmiş çağlardan bu yana insanların vücutlarına dövme yaptırdığını belirterek. “Günümüzde uygulanan birçok dövme uygulamasında renk sağlayan sıvılar, genellikle derinin orta kısmına yerleşiyor. Uygulanacak olan doğru lazer tedavisi sayesinde bu bölgede yoğunlaşmış olan boya parçalanır ve vücut tarafından ortadan kaldırılır” dedi.

Haberler 21.04.2018 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kiinin sahip olduu cilt yapsna göre yaklak olarak 4-8 hafta aralklarla yaplabilen bu uygulamann ortalama 3-6 seans sürdüünü anlatan Dermatoloji Uzman Doktor Fulya Tezel, Genellikle uygulanan yöntemlerin verdii sonuçlar dorultusunda dövme yüzde 95 orannda ortadan kaldrlyor. Özellikle bu konuda etkili olan dövme boyasnn kalitesinden dolay bazen 5-6 seanslk bir dönem içerisinde ortadan kaybolan dövme bazen ise 8-9 seanslk bir uygulama ile ortadan kaldrlabiliyor. Ayn zamanda amatör olan dövmeler kolayca çkabilirken profesyonel olan dövmelerin çkmas daha fazla zaman alabilir diye konutu.

KALICI DÖVMELERE DKKAT

Genellikle farkl renklerde dövmelerin yaplmasndan dolay dövme silme ilemi uygulanrken uygulanan renge göre farkl iddete sahip olan lazer nlar kullanldn anlatan Dermatoloji Uzman Doktor Fulya Tezel, Krmz ve siyah dövmeler tamamen çkarken yeil ve mavi renge sahip olan dövmelerde önemli ölçüde açlmalar salanabilir. Ancak her renk için uygulanacak olan farkl dalga boylar sayesinde kalc sonuçlar elde edilebilir. Siyah renk için 1064 nm, sar-mavi 585 nm, yeil 650 ve krmz ise 532 nm dalga boyu uygulamas ile dövmelerden tamamen kurtulma imkan vardr dedi.

LAZER UYGULAMASIYLA

Dermatoloji Uzman Doktor Fulya Tezel, lazer uygulamasnn bir sonucu olarak cilt üzerinde, zaman zaman oldukça basit alerjik reaksiyonlar görülebileceini ifade ederek, Özellikle krmz renkli olan dövmelerin silinmesi ileminde bu alerjiler daha sk görülebilir. Lazerin uyguland bölge üzerindeki deride renk koyulamas ya da açlmas görülebilir. Boyann tamamen ortadan kalkmas için yaklak 6 haftalk bir zaman dilimine ihtiyaç duyulur. Kullanlan mürekkebin tipine ve cildin yapsna göre bu süre deiim gösterebilir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git