Kalıcı makyajda gizli tehlike; dövme boyasına dikkat

Yazın gelmesiyle birlikte kalıcı makyaj yaptırmak isteyenlerin birçoğu soluğu güzellik merkezlerinde aldı.

Haberler 12.07.2021 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Makyajnn her zaman taze görünmesini isteyenler, denizde, havuzda makyajm bozulmasn, yazn tatilde makyaj tazelemekle uramayaym diyenlerin ilk tercihleri arasnda kalc makyaj yer alyor. Kadnlarn daha güzel görünmek için bavurduu bu yöntemde nelere dikkat edilmesi gerektiine dair Saç Bakm ve Güzellik Hizmetleri Program Bakan Leyla Cesaret Ergül tavsiyelerde bulundu. Ergül, Halk arasnda kalc makyaj olarak bilinen mikro pigmentasyon son dönemlerde trend olan bir uygulama. Kiiler yaptrdktan sonra çok memnun kalyor. Sabah kalktnzda kalarnz var, eyeliner var, dudaklarnz rujlu bu yüzden çok pratik bir uygulama. Yaz k yaptrlabilir bir uygulama ama burada yaptrdnz yer çok önemli diye konutu.

ÜRÜN KALTESNE DKKAT

Ürünlerin kaliteli ve onayl olmas gerektiini ifade eden Ergül, Yaptrlan ilemlerde mikro steril bir ine ile doku altna pigment enjekte ediliyor. Bu nedenle her eyin hijyenik olmas gerekiyor. Hijyenik olmadnda salk problemleri yaanabilir ve mikrop kapabilirler dedi.

KUAFÖR VE GÜZELLK SALONLARINDA BU LEM YAPILMAMALI

Kalc makyaj yapan kiinin de lisansl ve eitimini tamamlam olmas gerektiini söyleyen Ergül, Kuaför ve güzellik salonlarnda bu ilemlerin yapld zamanlar olabiliyor. Odaklanlm, bu ii yapan, bu i için açlan yerlerde yaptrmak daha mantkl ifadelerini kulland.

DÖVME BOYASINA DKKAT

Ciltte 1 ila 3 yl arasnda kalan kalc makyaj için Ergül, Tek dikkat edilecek nokta ürünün uygun ve onayl olmas. Baz yerlerde dövme pigmentleriyle yapyorlar. Bunlar da zaman içerisinde boyann renginin deimesine neden oluyor. Estetik olarak ho olmayan çirkin görüntüleri dourabilir. Onayl ürünler olduu için mineralli ve organik ürünler kullanlyor bu da alerjik bir reaksiyonun önüne geçiyor. Dövme boyas ve farkl bir kimyasal pigment kullanmadlarsa sorun olmuyor uyarsnda bulundu.

OLGUN CLTLERDE STENLEN GÖRÜNTÜNÜN DIINA çIKILABLR

Makyaj öncesinden mutlaka simülasyon yaptrlmas gerektiini de söyleyen Ergül, Önce bir tasarm çalmas görülmeli. Bir çalma yaplp onayladktan sonra bu çalmann dna çkmadan çok güzel sonuçlar alacaklardr. Kalc makyaj yllar içerisinde azalyor bu da çok iyi bir durum. Genç ciltlerde hücreler daha hzl yenilendii için boyay atabiliyor. Kalc makyaj bu konuda olgun ciltlerde sknt yaratabiliyor çünkü kalcl ne kadar uzun olursa cildin yala birlikte esnemesi, elastikliini kaybetmesi istediimiz görüntünün dna çkabiliyor diye konutu.

UZMANINDAN KALICI MAKYAJ ÖNERS

Kalc makyaj estetik kayg, ka ya da kirpik kayb yaayanlarn yaptrabileceini vurgulayan Ergül, 18 ya altna da tavsiye etmediini söyledi.

Yanl veya hatal uygulamalarda silme ileminin de uygulanabileceini belirten Ergül, u önerilerde bulundu:

lk defa yaptran bir kiiye kalc ka çok youn ve koyu gelebilir. Saç ve kllarn rengine dikkat edilerek uygulanr. Her zaman kendi renginden bir tk açk renk ile balanmas gerekir. Rötua gittikten sonra memnunsa bu ekilde devam edilebilir ve bir sonraki seansta kullanlabilir. Kl renginin bir açk tonu youn çalmadan önce görseli oturtup daha sonra koyultulabilir.

Ana Sayfaya Git