Kaliteli Proteinin Sırrı Her Gün İki Bardak Süt!

Vücutta yapıcı ve onarıcı olarak görev yapan protein; vücuttaki yağları yakmaya yardımcı olurken hem enerji veriyor hem de kas oluşumunu destekliyor. Birçok yaşamsal faaliyette önemli rolü olan proteinin kalitesi ve kaynağı da önem taşıyor. Uzmanlar, vücudun güçlü ve sağlıklı kalabilmesi için en yüksek protein kaynaklarından biri olan sütün her gün tüketilmesinin önemine dikkat çekiyor.

Haberler 27.01.2018 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salkl yaam için gereken ve özellikle çocuklarn büyüme kayna olan, yetikinlerde ise hastalk risklerini azaltan proteini düzenli almann önemini vurgulayan uzmanlar, her gün düzenli süt içilmesi gerektiinin altn çiziyor. Beslenme ve Diyetetik Bölüm Bakan Prof. Dr. Murat Ba konu hakknda yapt açklamada; Beslenme düzenimizde önemli protein kayna süttür. 1 litre süt 32 gram protein içerir. Bu nedenle sütte bulunan proteinler, hücre ve dokularn olumasnda, saç ve trnaklarn gelimesinde önemli rol oynamakta, büyüme ve gelimeye büyük ölçüde katk salamakta, kaslarn salkl gelimesine ve çalmasna yardmc olmaktadr dedi.

Prof. Dr. Ba, özellikle çocuklarn fiziksel ve beyinsel geliiminde proteinin önemine dikkat çekerek, Yüksek kalitede, gerçek protein içeren sütün her gün tüketilmesi gerekir. Sütte bulunan proteinler dier yiyeceklerde bulunan proteinlerden daha yüksek kalitededir. Vücudumuz sütteki proteininin tamamna yaknn sindirmektedir. Bu nedenle süt en salkl protein kayna olan gdalarn banda gelir eklinde konutu.

K BARDAK SÜT çN

Prof. Dr. Murat Ba sütün toplumda yalnzca kalsiyum kayna gibi görüldüünü, ancak son dönemde yaplan aratrmalarda, farkl hastalklarn kontrolünde de önemli etkilerinin ortaya çktn belirterek u bilgileri verdi: Süt ayn zamanda fosfor, magnezyum, çinko ve selenyum gibi dier birçok minerali içinde barndrmaktadr. Son 20 ylda, süt ürünleri proteinleri üzerine aratrmalar artmtr. Bugün biliyoruz ki, süt ürünleri proteinlerinin hipertansiyon, dislipidemi ve hipertansiyon üzerine direk pozitif etkileri bulunmaktadr. Süt ürünleri proteinleri ayn zamanda yasz vücut kitlesini artrma ve obeziteyi azaltma araclyla dolayl yoldan metabolik sal iyiletirmektedir.

Ana Sayfaya Git