Kalp damarları ters olan bebek, ameliyatla sağlığına kavuştu

Kars'ta kalp damarları ters olarak dünyaya gelen 5 aylık Berkant Şirin, Erzurum'da yapılan ameliyatın ardından hayata tutundu.

Haberler 12.08.2018 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karsta kalp damarlar ters olarak dünyaya gelen 5 aylk Berkant irin, Erzurumda yaplan ameliyatn ardndan salna kavutu.

Karsta 5 aylk olu rahatszlanan Selda irin, bebeini Erzurum Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesine getirdi.

Burada yaplan tetkiklerde kalp damarlarnn ters olduu belirlenen Berkant bebek ameliyata alnd.

Berkant irin yaklak 5 saat süren ameliyat ve 20 günlük tedavi sonucu salna kavutu.

çocuk Kalp Damar Cerrah Operatör Doktor Mehmet Biçer, gazetecilere yapt açklamada, Berkant irine yaplan tetkiklerin ardndan ameliyata karar verdiklerini söyledi.

Bebein hastalnn Büyük arter transpozisyon olduunu ifade eden Biçer, Halk arasnda damarlarn yerleri deiik diye tabir edilir. Biz bu ameliyatlar ilk 10 gün içerisinde yapyoruz. Fakat Berkant bize 5 aylkken getirildi. Dolaysyla ameliyat bu ya grubu için çok riskli, fakat biz bu ameliyat gerçekletirdik. Yardmc destek cihazyla ameliyat tamamladk. Berkant salna kavutu. Yarn taburcu ediyoruz. dedi.

Anne Selda irin ise Berkant 20 gün önce Karsta hastaneye götürdüklerini ancak orada koullarn yetersiz olmas nedeniyle Erzuruma geldiklerini anlatt.

Yaplan kontrolde tedavi için geç kalndnn söylendiini kaydeden irin, Mehmet hocaya gösterdik. Geç kaldmz, ama çocuun yaamas için elinden geleni yapacan söyledi. Ameliyata alnd, 5 saat süren ameliyatn ardndan, 20 gün sonra çocuum salna kavutu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git