Kalp hastası minik Medine hayata tutundu

VAN Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyolji Bölümü'nde, 10 bin doğumda 5 kişide görülen doğumsal kalp hastalığı olan Fallot tetralojisi tanısı konulan 1 yaşındaki Medine Duran'a Çocuk Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Emrah Şişli tarafından riskli operasyon yapıldı. Ameliyat sonrası 5 dakika kalbi duran ve kalp-dolaşım destek cihazına bağlanan minik Medine, 4 gün sonra destek cihazından başarı ile ayrılarak sağlığına kavuştu.

Haberler 03.07.2018 - 12:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesi çocuk Kardiyoloji hekimleri tarafndan Medine Durana 10 bin canl doumda 5 gibi seyrek görülen bir doumsal kalp hastal olan Fallot tetralojisi tans konuldu. E zamanl olarak akcier atardamarlarnda gelime kusuru da olan hastaya, çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi uzman Dr. Emrah ili tarafndan riskli bir kalp ameliyat ile tam düzeltme operasyonu gerçekletirildi. Ameliyat sonras 18. saatte ar bir kalp yetmezliine giren, yaklak 5 dakika süre ile kalbi duran hasta Medine Durana acilen ECMO denen kalp-dolam destek cihaz baland. Kalp-dolam destek cihazna bal olarak hayata tutunan Medine Duran 4 gün sonra destek cihazndan baar ile ayrld. 25 gün süreyle çocuk youn bakmda takip ve tedavileri yaplan hasta salkl bir ekilde taburcu edildi.

Medine, baarl bir kalp-dolam destek cihaz uygulamas ve sorunsuz bir youn bakm takip ve tedavisi ile ECMO sonras hayata tutunan Vandaki ilk çocuk hasta oldu.

ZORUNLU HZMETLE GELD UMUT OLDU

Ameliyatlar gerçekletiren çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi uzman Dr. Emrah ili, Kalp-dolam destek cihaz, ar kalp yetersizlii olan hastalar için bir umut olmakta. çocuklarda açk kalp ameliyat sonrasnda ECMO uygulanan hastalarda sa kalm oran 10 hastada 3 gibi düük bir oran olmasna ramen sorunsuz bir ECMO uygulamas ve youn bakm takip ve tedavisi ile hastamz Medine Duran hayata baladk. Vanda böyle bir ilki gerçekletirmenin de gururu içerisindeyiz. Amacmz, bu bölgede kalp hastal olan daha fazla sayda çocua ulamak ve onlar salna kavuturarak topluma kazandrmaktr. Her ne kadar ameliyat bir cerrah gerçekletirse de çocuklarda kalp ameliyatlarn gerçekletirmek için arka planda özveri ile ve sk dayanma içerisinde çalan bir ekibin, önemi çok büyüktür. Bu ekibin arasnda bulunan çocuk Kardiyolojisi uzmanlar Dr. Serdar Epçaçan ve Dr. Mehmet Gökhan Ramoluna, Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlar Dr. Esra Eker ve Dr. Ahmet Yaara, çocuk Youn Bakm uzmanlar Dr. Osman Yeilba Dr. Ela Cem ve Dr. Özlem Kahraman çayana, perüzyonistlerimize, ameliyathane ve youn bakm hemirelerimize özverili çalmalar dolaysyla teükkür ederim. Yaklak bir sene süresince zorunlu hizmet yükümlülüümüzü gerçekletirdiimiz Van Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesinde, yönetim kademesinin de destekleri sayesinde çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünü kurduk. Doum orannn yüksek olduu illerin banda gelen Van ile birlikte çevre illerden de doumsal kalp hastal olan hastalarn tan ve tedavisini gerçekletiren merkezimiz bu tür hastalar için büyük önem arz etmektedir dedi.

KIZIM YENDEN DODU

Anne Fatma Duran çocuunun salna kavumasnn kendilerini çok mutlu ettiini belirterek, Biz Hakkariden geldik. Kzm Medineye seyrek görülen doumsal bir kalp hastal olan Fallot tetralojisi tans konuldu. Burada bütün doktorlar kzm için seferber oldu. çok ükür kzm tekrar salna kavutu. Onun tekrar salkl bir ekilde kucama almann mutluluunu yayorum. Kzm dünyaya yeniden gelmi gibi hissediyorum. çok mutluyuz diye konutu.

Ana Sayfaya Git