Kalp merkezinde 600 çocuğa şifa!

Diyarbakır'daki kalp merkezinde yılda 600'ü aşkın çocuk şifa buluyor.

Haberler 08.01.2022 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine bal olarak 4 yl önce kurulan çocuk Kalp Merkezinde ylda 600ü akn minik, kateter ve kalp ameliyatlaryla salna kavuuyor.

l Salk Müdürü Cihan Tekin, Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekimi Muhammet Asena ile merkezde incelemelerde bulundu, yaplan operasyonlar hakknda bilgi ald.

Tekin, merkezde bölgeye hitap edecek ekilde salk hizmeti sunulduunu belirterek, buradaki doktorlarn deneyimlerini Gaziantepten ve Tunustan gelen toplam 4 doktor ile paylatn söyledi.

FA VERDLER

Son iki günde 17 kalp hastas çocua merkezde müdahale yapldn aktaran Tekin, Bu bizim için gerçekten gurur verici bir tablo. Ylda 600ün üzerinde kalp problemi olan çocuklara ekibimiz baarl müdahaleler gerçekletiriyor. diye konutu.

Bakanln desteiyle 10 çocuk ve 10 yeni doan olmak üzere toplam 20 youn bakm yatann yaknda ilave edilmesiyle verilen hizmet kalitesinin daha da güçlendireceklerini bildiren Tekin, youn bakm kapasitesinin 40a çkacan aktard.

KALP HZMETLER

Sadece Diyarbakr deil bölgeye de hizmet verdiklerini ifade eden Tekin,çocuk kalp hizmetleri açsndan Türkiyenin en iyi merkezlerden biri olduumuzu ifade edebiliriz. Türkiyenin farkl illerinden de artk insanlar Diyarbakra ifa bulmak amacyla geliyor. Suriyeden, Iraktan da hastalarmzn geliyor. Amacmz, merkezi daha da büyütüp bölgeye etkin bir ekilde hizmet vermek. diye konutu.

çocuk Kalp Merkezi Direktörü Doç. Dr. Bedri Aldudak, 2 gün içerisinde 17 vakaya müdahale ettiklerini anlatarak, çok farkl hasta gruplarna çok farkl cihazlar kullanlabilecek alt yapya sahibiz. Deneyimlerimizi Gaziantep ve Tunustan gelen doktorlarla paylatk. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git