Kanser farkındalığı

Dünya turuna çıkarak 55 ülkede motosikletiyle 70 bin kilometre yol kateden, mola vermek için geldiği İstanbul'da yakalandığı meme kanserini yenen Gülçin Söğüt, kansere karşı farkındalık oluşturmak için Elazığ'a geldi.

Haberler 19.07.2019 - 23:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya turuna çkarak 55 ülkede motosikletiyle 70 bin kilometre yol kateden, mola vermek için geldii stanbulda yakaland meme kanserini yenen Gülçin Söüt, kansere kar farkndalk yaratmak için ei Ferry Schouten ile Elaza geldi.

Yendii kansere kar farkndalk oluturmak için Türkiyeyi kar kar gezen Söüt ve ei, Elazda Halk Sal Müdürlüü ehit Mehmet Aygün Salkl Hayat Merkezini ziyaret etti.

Söüt, burada gazetecilere yapt açklamada, 13 ili gezdiklerini, eiyle meme kanserine kar farkndalk yaratmak için erken farket sen kazan sloganyla yola çktklarn söyledi.

Kanser farkndalk turu

Ziyaret ettikleri illerde insanlarla diyalog içerisine girdiklerini ifade eden Söüt, Daha çok köy ve kasabalarda kalmaya çaltk. Kadnlarla sohbet ederek onlara kanser çeitlerini anlatmaya çaltk. dedi.

Yollarda kanser hastas birçok kiiyle görütüünü aktaran Söüt, kanserin korkulacak bir ey olmadn, istendii takdirde üstesinden gelinebileceini hastalara anlattklarn belirtti.

Schouten de einin tedavi döneminde zorlu süreçlerden geçtiklerini ifade ederek, Tedavi süreci balad eimi neredeyse kaybediyordum. O süreçte eime ne destek gerekiyorsa verdim. Eim ile ben de saçlarm kazdm. Ama inandmz için o süreçleri geri braktk ve u an yollardayz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git