"Kanser hastalarının tedavileri artık tamamen ücretsiz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 'Kanser cerrahisi için yılda 240 milyon TL ödüyorken söz konusu düzenleme ile bu ödemeyi yılda yaklaşık 750 milyon TL'ye çıkartarak kanser hastalarımızın tedavilerini tamamen ücretsiz hale getirdik. Hem kanser hem de diğer tüm hastalıkların tedavisine ve önlenmesine ilişkin yine maliyet unsuru gözetmeksizin iyileştirmelerimiz hızla ve artarak devam edecek' dedi.

Haberler 06.07.2018 - 12:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Haziran seçimlerinin ardndan güçlü Türkiye adna çalmalara hz kesilmeden devam edildiini kaydeden çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu, Resmi Gazetede Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Salk Uygulama Tebliine (SUT) ilikin yeni düzenlemelerin yaymlanmasn saladklarn anmsatt. Yaymlanan teblide, yaplan düzenlemeler ile kanser hastalarna bu hastalkla mücadelede her an yanlarnda olma sözünü yerine getirdiklerini dile getiren Sarerolu, Kanser tedavisi, cerrahisi ve ilacna ilikin yani kanser hastalna ilikin her türlü ilave ücret ve fark ödemesini kaldrdk.

Vatandalarmzdan, SGK ile sözlemeli/protokollü salk hizmeti sunucular sunmu olduklar bu hizmetler (Kanser tedavisi, cerrahisi, ilac) nedeniyle hiçbir ekilde ilave ücret almayacak, vatandalarmz ceplerinden hiçbir ücret ödemeyecek. Düzenleme öncesi kanser cerrahisi için ylda 240 milyon TL ödüyorken söz konusu düzenleme ile bu ödemeyi ylda yaklak 750 milyon TL ye çkartarak kanser hastalarmzn tedavilerini tamamen ücretsiz hale getirdik. Hem kanser hem de dier tüm hastalklarn tedavisine ve önlenmesine ilikin yine maliyet unsuru gözetmeksizin iyiletirmelerimiz hzla ve artarak devam edecek diye belirtti.

SUTUN 3 BN 550 LEM KODUNDA FYAT ARTII YAPTIK

2008den beri Salk Uygulama Tebliinde (SUT) çeitli düzenlemeler yaplsa da bir yla yakndr çok ayrntl ve teknik bir çalma ile 7 bin 400 ilem kodu bulunan SUTun 3 bin 550 ilem kodunda fiyat art yapldn aktaran Sarerolu, Yaplan deiikliklerle yüzde 14 ila yüzde 225 arasnda fiyat art saland. Bu düzenlemeyle bata üniversitelerimiz olmak üzere kamu salk hizmeti sunucular ile özel salk hizmeti sunucularnn sunmu olduu hizmetlerin mali karln almas ve finansal durumlarnn iyiletirmesini salam olduk.

Teblideki deiikliklerle sigortallarmz ve salk hizmeti sunucularnn sorunlarnn çözümüne ilikin çok büyük bir bütçe imkan sunmu olduk. SUT düzenlemesi ile salk hizmet sunucularna her yl için yaklak 2,5 milyar TL kaynak art saladk. Bu kaynan sigortallarmzn salk hizmetine eriimi, hizmetin yaygnl ve kalitesinde çok önemli artlara dönümesini öngörüyoruz.

Yaymlanan teblile salk hizmeti sunumunda hiçbir zaman maliyet unsuru gözetmediimizi, insana ve hayata verdiimiz deeri ve önemi bir kez daha açkça ifade etmi olduk. Salk hizmet sunumu sektöründe bir arz-talep dengesi kurarak, ülkemizdeki salk hizmeti yatrmlarnn artrlmasna da bir olanak salayarak sektörde buna bal kalite, eriilebilirlik, yaygnlk ve istihdam art bekliyoruz. Bu vesileyle hasta vatandalarmza bir kez daha geçmi olsun dileklerimi iletiyor, yeni uygulamann tüm vatandalarmza salkl bir yaam getirmesini temenni ediyorum ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git