Kanser hücrelerini sonsuza dek uyutmayı başardılar!

Avusturalyalı bilim insanları, kanser hücrelerinin çoğalmasını önleyen ve bu hücrelerin sonsuz uykuya yatmasını sağlayan bir madde geliştirdi.

Haberler 08.08.2018 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avusturalyal bilim insanlar, kanser hücrelerini uyutur duruma getiren yeni bir madde gelitirdi.

Bilim insanlar, hayvanlarda kanser hücrelerini kalc bir ekilde uyutacak hale getirebilen yeni bir ilacn kefiyle, kanser aratrmalar dünyasnda dev bir adm attlar.

Nature dergisinde yaymlanan bu çalma yaklak 10 yldr devam ediyor. Bilim insanlarna göre de bu ilaçlar türünün ilkleri... Kanser hücrelerinin, geleneksel kanser tedavilerinin neden olduu yan etkiler olmakszn çoalmasn durdurmay baardlar.

KANSERE KARI YEN SLAH

ABC Newsta yer alan habere göre; aratrmay yürüten Walter ve Eliza Hall Tbbi Aratrma Enstitüsünden Doçent Tim Thomas, Kanserle mücadelede tamamen yeni bir silaha sahip olma potansiyeli konusunda son derece heyecanlyz dedi.

Aratrmaclar, ilaçlarn farelerde kan kanseri ve karacier kanserinin ilerlemesini durdurmada ve kanser nüksetmesini geciktirmede etkili olduunu açklad.

Thomas, laçlar, tümör hücrelerine kar çok güçlüydi, ayn zamanda salkl hücreleri etkilemeyecek gibi görünüyorlar açklamasnda bulundu.

Uzmanlar, geleneksel ilaç tedavilerinin geri dönüü olmayan DNA hasarna neden olduunu, ayn zamanda salkl hücrelere de zarar verdiini ve kemoterapinin çok fazla yan etkisi olduunu belirtti. Yeni ilaçlar ise kanserin yaylmasn salayan spesifik proteinlerin üretimini durduruyor.

Aratrmaclar, yeni ilaçlarn kanserin ilerlemesini durdurmada veya hastalk nüksünü geciktirmede etkili olabileceini umuyor.

Thomas, Gelitirdiimiz ilaç bir kavram kantdr Bir sonraki adm, ayn ekilde çalan ancak kanser hastalarnda kullanlabilen daha uygun bileikler gelitirmektir açklamasnda bulundu.

laçlarn klinik ortamlarda nasl kullanlabileceini söylemek için çok erken olduunu sözlerine ekleyen Thomas, ancak bir dizi farkl uygulama hakknda heyecan duyduklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git